Marcel Rodman je bil zelo slabe volje po porazu v Tivolju. Zaveda se, da je položaj Capitalsov zares neugoden. Foto: Marko Kovič
Marcel Rodman je bil zelo slabe volje po porazu v Tivolju. Zaveda se, da je položaj Capitalsov zares neugoden. Foto: Marko Kovič
Marcel Rodman
Marcel Rodman ne bo sodeloval na reprezentančni akciji med sredo in nedeljo v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Tommy Samuelsson
Tommy Samuelsson nikakor ne najde poti iz krize. Njegov stolček se že močno trese, saj imajo Capitalsi močno ekipo, ki bi se morala boriti za vrh Lige Ebel. Foto: MMC RTV SLO

Uradni cilj Dunajčanov v letošnji sezoni je finale Lige Ebel, neuradno pa naslov prvaka. Trenutni položaj je zelo skrb vzbujajoč, saj so Capitalsi na sedmem mestu, igra pa je obupna. Trener Tommy Samuelsson je bil v nedeljo zvečer zelo razočaran. Nikakor ne najde poti iz krize, vodstvo kluba pa mu za zdaj še zaupa, a do konca rednega dela je še enajst tekem in časa zmanjkuje. Tudi glavni zvezdniki Francois Fortier, Benoit Gratton in Dan Bjornlie so daleč od prave forme, kar se je lepo videlo v nedeljo na tekmi 31. kroga Lige Ebel.

30-letnega Rodmana je konec oktobra doletela še ena izmed nesrečnih poškodb, potem ko ga je soigralec zadel s ploščkom naravnost v glavo. Mislil je, da bo soigralec poslal plošček po ogradi na drugo stran, a se je odločil, da ga bo z diagonalnim visokim strelom izbil iz obrambne tretjine. Plošček je Rodmana tako nesrečno zadel v kost za ušesom, da jo je prebil, igralec pa je obležal na tleh. Počival je kar sedem tednov in se zbujal z glavobolom.


Dunaj se je znašel v težkem položaju. Tudi vam pa ne gre po načrtih. Kako ocenjujete trenutni položaj?
Trenutno imam veliko problemov sam s seboj. Osem tednov nazaj sem se poškodoval in od takrat nisem naredil niti enega pravega treninga. Nič nam ne gre, pa še veliko igralcev manjka, zato sem v Tivoliju zaigral. Malo po svoji krivdi, malo pa tudi po nesreči sem odigral le pol ure. Ekipa se muči, znova smo izgubili pomembno tekmo. Treba se bo spet usesti in analizirati razloge za slabe predstave.

Se kaj govori o spremembah v moštvu? Tako slabega Dunaja že dolgo časa ni bilo v Ljubljani.
Odkar sem jaz na Dunaju, se res ne spomnim, da bi bili v taki krizi. Vse skupaj se vleče že dalj časa, že od začetka sezone ne najdemo pravega ritma. Stanje se je znova poslabšalo. Če bi vedeli, kaj je glavni razlog, bi že obrnili potek dogodkov. Imamo dobre igralce, potenciala nam ne manjka.

Boste sodelovali na reprezentančni akciji ta teden v Tivoliju?
Ne. Preprosto sem fizično prešibak, saj dva meseca nisem čisto nič delal. V zadnjem tednu sem zbolel, ležal sem v postelji. En trening in 30 minut igre proti Olimpiji je premalo. Moram se pripraviti na nadaljevanje sezone.

Do konca rednega dela je še enajst krogov. Boj za šesto mesto je ogorčen, razlike so majhne.
Za zdaj še obstajajo možnosti, a teh tekem bo počasi zmanjkalo. Vsaka naslednja tekma bo tekma končnice. Cilj je vsekakor priti med šest, saj je boj za zadnji dve mesti nepredvidljiv.

Kakšno je stanje vaše poškodbe?
Ni šlo na slabše, vse skupaj pa se zelo vleče. Tudi tu ne poznam pravega odgovora. Lepo je bilo znova biti zraven, saj me pred tem skoraj dva meseca ni bilo v garderobi in nisem vedel, kaj se dogaja.