Jakob Milovanovič bo znova igral v francoski ligi. Foto: www.alesfevzer.com
Jakob Milovanovič bo znova igral v francoski ligi. Foto: www.alesfevzer.com

31-letni branilec je potrdil, da bo kariero nadaljeval v francoski ligi. "Že ob podpisu pogodbe smo se dogovorili, da lahko klub zapustim, če dobim boljšo ponudbo. Določena je bila tudi odškodnina za moj prestop. Ko sem prišel na Jesenice, je iz Grenobla prišla ponudba. Potrebovali so branilca, Edo Terglav se je obrnil name, ponudil je pogoje, ki so zame ugodni in sklenila sva dogovor. V Francijo odhajam v petek in verjetno bom že v soboto tudi nastopil na svoji prvi tekmi. Ekipi Jesenic želim vse najboljše v vseh tekmovanjih, ki jih še čakajo," je pojasnil Milovanovič.

Za železarje je v kratkem času odigral le eno tekmo v Ligi INL in torkovo tekmo slovenskega pokala, ko je bil eden od dveh strelcev za jeseniško zmago v Celju (1:2).

Milovanovič je kariero začel v Kranju, pozneje pa je igral v Franciji, na Slovaškem, Poljskem, Danskem in v Italiji. Od večjih klubskih lovorik se ponaša z naslovom zmagovalca francoskega pokala. Za slovensko reprezentanco je nastopil na štirih svetovnih prvenstvih, od tega dveh v elitni diviziji. Na svetovnih prvenstvih je odigral štirinajst tekem, na katerih je dosegel dva gola in tri podaje.