Vse štiri tekme med Pittsburghom in Washingtonom so bile odločene z enim zadetkom razlike. Foto: Reuters
Vse štiri tekme med Pittsburghom in Washingtonom so bile odločene z enim zadetkom razlike. Foto: Reuters

aljeni le še eno zmago. Tekma je bila odločena v podaljšku.

Junak je bil Patric Hornqvist, ki je v tretji minuti dodatka dobil izgubljen plošček in ga spravil v gol med nogama Bradena Holtbyja. Z zmago s 3:2 so Pingvini v seriji povedli s 3:1.

Capitalsi so v rednem delu sezone trikrat zapored izgubili le enkrat. Tokrat jim grozi, da bodo proti Pittsburghu v končnici izpadli osmič v devetih obračunih. Pittsburgh je zaporedni tekmi nazadnje izgubil januarja, zdaj jih bo moral Washington za napredovanje premagati trikrat v enem tednu.

"Ni predaje, moramo iti iz tretjine v tretjino in preobrniti potek serije predvsem na psihološki ravni," je povedal prvi zvezdnik Washingtona Aleks Ovečkin, ki je sprožil sedem strelov, a je ostal brez točke. Washington je zaostanek v zmagah 1:3 nadomestil le dvakrat v 41-letni klubski zgodovini.

Washington je povedel že v 3. miniti prek Jaya Beagla, a je sedem minut pozneje izenačil Trevor Daley. Matt Cullen je popeljal gostitelje v vodstvo v 24. minuti. Izid je v 37. minuti poravnal John Carlson. Razmerje v strelih na gol je bilo 36:33 v korist Washingtona.

Matt Murray, ki je na prejšnji tekmi zbral 47 obramb, je tokrat zaustavil 34 strelov.

VZHOD, polfinale

PITTSBURGH - WASHINGTON 3:1
* 3:2 (1:1, 1:1, 0:0)
* - v podaljšku

Daley 10., Cullen 24., Hornqvist 63.; Beagle 3., Carlson 37.

Obrambe: Murray 34; Holtby 30.