Nashville, ki je bil po rednem deu osmi v Zahodni konferenci, je blizu finala. Foto: Reuters
Nashville, ki je bil po rednem deu osmi v Zahodni konferenci, je blizu finala. Foto: Reuters

Nashville je s sedmo zmago na osmi tekmi letošnje končnice, tokrat je bilo 2:1, nad St. Louisom povedel s 3:1. Rangersi so na domačem ledu premagali Ottawo s 4:1 in zaostanek v seriji znižali na 1:2.

V Nashvillu sta mreži mirovali vse do zadnje tretjine, ko je v 46. minuti Predatorje v vodstvo popeljal Ryan Ellis. Osem minut pozneje je vodstvo povišal James Neal, končni izid pa je v 57. minuti postavil Joel Edmundson. V vratih Nashvilla je spet blestel Pekka Rinne, ki je ustavil 32 strelov. Na drugi strani je Jake Allen zbral 23 obramb.

Z osmo zaporedno zmago na domačem ledu v končnici je Nashville pred uvrstitvijo v prvi konferenčni finale nasploh. "To bi bilo čudovito za ta klub. Usoda je zdaj v naših rokah," je bil po še eni vrhunski predstavi zadovoljen Rinne. St. Louis je doživel zaporedna poraza prvič po začetku marca.

V New Yorku so si Rangersi hitro opomogli po dveh porazih v Ottawi. V prvi tretjini sta zadela Mats Zuccarelolo in Michael Grabner, za gladko zmago pa sta v drugem delu poskrbela Rick Nash in Oscar Lindberg. Poraz je v 39. minuti omilil Jean Gabriel Pageau.

Vsi so se strinjali, da je bila odločilna prva tretjina. "Tekma je bila izgubljena v uvodni tretjini. Bili so pripravljeni in lačni. Nismo jim bili kos v tej želji. To je to," je povedal trener Ottawe Guy Boucher. Oba vratarja Anderson in Lundqwist sta zbrala po 26 obramb. Naslednja tekma bo v noči na petek prav tako v New Yorku.

VZHOD, polfinale:
NY RANGERS - OTTAWA (1:2)
4:1 (2:0, 2:1, 0:0)
Zuccarello 6., Grabner 14., Nash 33., Lindberg 39.; Pageau 39.
Obrambe: Lundqvist 26; Anderson 26.

Sreda:
PITTSBURGH - WASHINGTON (2:1)


ZAHOD, polfinale:
NASHVILLE - ST. LOUIS (3:1)
2:1 (0:0, 0:0, 2:1)
Ellis 46., Neal 54.; Edmundson 57.
Obrambe: Rinne 32; Allen 23.

Sreda:
EDMONTON - ANAHEIM (2:1)