Hokej
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 1.7 od 12 glasov Ocenite to novico!
Gary Bettman
Nepriljubljeni komisar Garry Bettman po letih 1994, 2004/05 že tretjič vodi NHL v obdobju "lockouta". Foto: EPA

Dodaj v

Odpovedane vse tekme Lige NHL do 24. oktobra

Po prvotnem načrtu bi se sezona morala začeti 11. oktobra
4. oktober 2012 ob 21:45
New York - MMC RTV SLO

Pogajanja v Ligi NHL se še vedno niso premaknila z mrtve točke, tako da je vodstvo lige uradno odpovedalo vse tekme do vključno 24. oktobra.

Sezona bi se sicer morala začeti 11. oktobra, izguba zaradi izgubljenih prihodkov v preklicanem pripravljalnem obdobju pa znaša kar okoli 100 milijonov ameriških dolarjev.

Vse dejavnosti v Ligi NHL so se po izteku prejšnje pogodbe ustavile 16. septembra, od takrat pa vse v povezavi z NHL stoji na mestu, saj so lastniki igralcem v "lockoutu" preprečili dostop do tekmovališč, dokler ne bo dosežen dogovor. Jedro spora med sindikatom igralcev in lastniki je seveda delitev dobička.

Zdaj je vodstvo lige odpovedalo vse tekme med 11. in 24. oktobrom, kar pomeni skupno 82 tekem. Glavno besedo in moč imata komisar Gary Bettman, ki vodi ligo že skozi tretji "lockout", in vodja sindikata NHLPA-ja Donald Fehr, ki je dolgo leta vodil sindikalne boje bejzbolistov.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
leomessi10
# 04.10.2012 ob 23:25
se ne morjo zmenit,tj pa naj izgubljajo miljone z odpovedovanjem :)
nordnung
# 05.10.2012 ob 11:19
Še bolje, bo ebel liga ojačana.
Muršak..., Grabner ( New York Islanders) v Filah, Vanek (Buffalo) v Gradec, Nödl (Carolina Hurricanes) v Innsbruck, Corey Potter (Edmonton) na Dunaj, Bryan Bickell (Chicago) v Znojmo.
bk1111
# 06.10.2012 ob 01:46
@am shagar

ma nehi srat. Fehr je predstavnik igralcev. On nima osebnega interesa v teh pogajanjih. Dela to kar hoče NHLPA oziroma igralci. Vsi igralci, ne sam tisti, ki majo najvišje plače. Bettman na drugi strani ima pa lastnike v žepu. NHLPA oz. Fehr so predlagal postopno znižanje deleža igralcev z 57% na 50%. V roku treh let bi prišli na tako razdelitev HRR brez znižanja plač. Bettman in lastniki so ta predlog odklonili. Nekateri lastniki zdaj šparajo, nekateri pač ne. Vse bo jasno tam nekje decembra. Če odpovejo tekme v decembru in januarju pol gre cela sezona. Bomo vidli.
a.orhidejca
# 05.10.2012 ob 22:27
Pa vsi zaslužkarji zraven, rekviziti, dresi itd itd tu se miliarde izgubljajo....pa folk, ko nima kaj gledati pa iti ven hehe.
am shagar
# 05.10.2012 ob 16:19
@bk1111

ha,ha Bettman se vede oholo ha,ha. Če se kdo vede tako je to donald Fehr, ki se sploh neče pogvarjat. NHL daje predloge on pa sploh ne odgovarja. Gre se zato, da igralci fašejo 57% od revenue, v ostalih ligah v ZDA pa je ta procent pol pol ali na stran lastnikov. Tukaj pa bodo kratko potegnili igralci in ostali , kajti oni se preživljajo s hokejem lastniki pa se ne. Lastniki lahko zadeve zaprejo, ker oni služijo drugje. Kam bodo pa potem šli vrli igralci. Večina moštev v NHL je v izgubi, torej lastniki zahtevajo več denarja za moštva konec koncev je to njihov biznis. In potem vrli igralci jokajo. Patetično. Jajkajo pa tisti, ki vlečejo po 6M+ na sezono in ne igralci iz tretjih in četrtih liniji, ki bi res lahko jokali. Od kluba dobijo plačo, in vso opremo vse imajop lačano ja kaj pa bi še radi. potem pa pričakujejo, da jih bo kako razumel nekdo s 500$ plače. Ja pa sej niso normalni. Brata Fehr se pa ponosno nosita. Odzadaj pa revolveraši Eric Lindros in pajdaši, ki so zjagali prešnjega predsednika NHLPA. Mar je njim za igralce,ampak zgolj za lasten žep. Igralci trenutno izgubljajo denar. Lastiniki večine moštev pa trenutno šparajo. modano je lepo povedal, da se nima smisla gankat. Samo igralci so na zgubi. amapk vrli Fehr se je začel pogvarjati šele septembra prej ni utegnil. v ligi sos se hoteli že februarja. toliko o tem kdo je tu aroganten itd.
bk1111
# 05.10.2012 ob 10:45
itak bo odpadla cela sezona. Še sam sem presenečen kako vzvišeno in oholo se Bettman kot predstavnik lastnikov vede do igralcev in združenja NHLPA. Sicer ima veliko zaslug za najvišji profit lige NHL v zgodovini sam igralci niso glih konji kot je napisal Pitbull. Podpisali so pogodbe, lastniki pa bi jim zdaj radi plačal manj kot je določeno v teh pogodbah. Ni šans. Gremo v Evropo. Naj odpovejo še naslednjo sezono.
bk1111
# 05.10.2012 ob 10:50
lol, bojo Kingsi kar 3 leta prvaki...
Pitbull
# 05.10.2012 ob 08:31
samo bedaki in konji...
fedorov71
# 05.10.2012 ob 11:34
Pa kaj že s tem Stajanom? A bo podpisal za zelen ali ne? To pa je kompliciranje. Bo pa Telemach še enkrat podražil naročnino, pa bo denar za zavarovanje "Slovenca".
Kazalo