Risi se bodo borili za prvi nastop slovenske hokejske reprezentance na olimpijskem turnirju. Foto: BoBo
Risi se bodo borili za prvi nastop slovenske hokejske reprezentance na olimpijskem turnirju. Foto: BoBo
Anže Kopitar, Jan Muršak
Slovenija bo nastopila brez obeh NHL-ovcev Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka. Foto: BoBo
OKS risom namenil denar

"Imamo dobre igralce, dobro reprezentanco in morda je že čas, da se tudi slovenska reprezentanca uvrsti na olimpijske igre, še posebej ker gre za edini kolektivni šport na zimskih olimpijskih igrah. Slovenci imamo velik ugled v mednarodnih olimpijskih krogih in tudi zato smo dobili teh 100.000 dolarjev. Upam, da bo tudi to pomagalo za zadnji korak k uvrstitvi na igre, želim vam čim več srčnosti in tudi sreče," je ob podpisu pogodbe povedal predsednik OKS-ja Janez Kocijančič.

S temi sredstvi do optimalnega načrta
OKS je iz programov olimpijske solidarnosti pri Mednarodnem olimpijskem komiteju dobil 100.000 dolarjev namenskih sredstev, ki bodo hokejski reprezentanci in HZS-ju pomagali pri projektu olimpijskih kvalifikacij na Danskem od 7. do 10. februarja.

"Zahvaljujemo se OKS-ju in MOK-u za pomoč. Za nas to pomeni, da bomo svojim igralcem lahko omogočili optimalne priprave. Olimpijske igre so le vsaka štiri leta in gre za velik projekt. Čaka nas izredno naporno tekmovanje in tudi zato smo lahko s pomočjo teh sredstev naredili optimalen načrt za priprave in turnir," se je v imenu HZS-ja zahvalil generalni sekretar zveze Dejan Kontrec.

Odnos do reprezentance se je spremenil
Zaradi finančne pomoči krovne olimpijske organizacije si bodo lahko hokejisti za Dansko privoščili čarterski polet, igralci, ki bodo še v nedeljo po vsej Evropi dejavni na klubskem prizorišču, pa bodo prav tako lahko na ponedeljkov zbor na Bledu prišli hitreje kot sicer. Selektor Matjaž Kopitar je izpostavil zgoščenost minipriprav in turnirja: "Igralci imajo ogromno željo in sploh ne dvomim, da bodo dali vse od sebe. V zadnjem času se je odnos v reprezentanci zelo spremenil, zdaj je za vsakogar velika čast, da lahko igra za Slovenijo. Vem, da je bilo tudi nekaj razočaranja ob razkritju seznama za ta turnir, a vrata reprezentance niso za nikogar zaprta."

Slovenija se bo v Vojensu pomerila z Belorusijo, Dansko in Ukrajino. V močni konkurenci le prvo mesto vodi na igre v Soči. Slovenija bo zaradi Lige NHL igrala brez najboljših dveh hokejistov Anžeta Kopitarja in Jana Muršaka.

OKS risom namenil denar