Trener Bojan Zajc bo skupne priprave začel 29. julija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Trener Bojan Zajc bo skupne priprave začel 29. julija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na začetku septembra bo v dvorani Tivoli evropsko prvenstvo v košarki, zato bodo zmaji večji del priprav opravili v Zalogu. 8. in 11. avgusta bosta na sporedu dve tekmi z Medveščakom. Zagrebčani bodo v novi sezoni igrali v Ligi KHL. Obe moštvi bosta sodelovali, medvedi bodo posodili nekatere tujce Ljubljančanom. Dogovori med kluboma še potekajo, zelo veliko pa bo odvisno od pravil registracij igralcev. Končni dogovor bo znan po petkovem sestanku vodilnih mož lige na Dunaju.
Izmed lanskih tujcev ostal le Kuhn
Znano je, da v prihodnji sezoni izmed tujcev, ki so lani igrali v Tivoliju, ostaja le vratar Jerry Kuhn. Andrew Thomas je odšel v Znojmo, Chris D'Alvise v Dornbirn, Brock McBride v Beljak, tudi branilec Patrick Coulombe se ne bo vrnil v Ljubljano.

V torek, 20. avgusta, bodo zeleno-beli na Bledu gostili norveški Stavanger. Od 22. do 24. avgusta bo Olimpija igrala na Poletni ligi Rudija Hitija. Zadnji dan avgusta in prvi dan septembra bodo sodelovali na spominskem turnirju Gaborja Ocskayja v Szekesfehervarju.

Redni del sezone Lige Ebel se začenja v nedeljo, 8. septembra. Zmaji bodo v uvodnih petih krogih štirikrat gostovali, enkrat pa bodo prosti. Šele zadnji teden v septembru, ko bo že končano evropsko prvenstvo, bodo prvič zaigrali v Tivoliju.

Pripravljalne tekme Telemacha Olimpije:
Četrtek, 8. avgusta:
Telemach Olimpija - Medveščak Zagreb (Maribor)
Nedelja, 11. avgusta: Telemach Olimpija - Medveščak Zagreb (Maribor)
Torek, 20. avgusta: Telemach Olimpija - Stavanger Oilers (Bled)
22.-24. avgusta: Poletna liga Rudija Hitija na Bledu
Sobota, 31. avgusta, in nedelja, 1. septembra: Turnir Gaborja Ocskayja v Szekesfehervarju