Sezona v Ligi Ebel se bo začela 7. septembra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Sezona v Ligi Ebel se bo začela 7. septembra. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Howes je v prejšnji sezoni igral v Ligi AHL za Springfield in v Ligi CHL v moštvu Allen. Leta 2011 je z moštvom ECHL Alaska Aces postal prvak in najkoristnejši igralec končnice. Z ljubljanskimi hokejisti je podpisal za eno sezono.
Laplante je 24-letni branilec, bratranec Matta Stajana, ki igra v Ligi NHL za Calgary.
Olimpija je v nedeljo v Mariboru odigrala drugo pripravljalno tekmo z Medveščakom in izgubila z 1:6. Edini zadetek za ljubljansko ekipo je dosegel Pascal Morency v 53. minuti z igralcem več.
IIHF ni dal zelene luči
Vodstvo Olimpije se je trudilo, da bi lahko sodelovalo z Medveščakom, a IIHF se je v ponedeljek odločil, da igralci ne smejo biti na dvojnih registracijah. Predsednik Rene Fasel je dejal, da bodo morali v prihodnosti tudi o tej temi podrobneje razmisliti, saj gredo vse stvari v športu naprej.
V ljubljanskem in zagrebškem klubu so možnost menjave igralcev oziroma selitve iz enega v drug klub predvideli kot rešitev za kadrovsko pomanjkanje slovenskih prvakov, ki šele počasi sestavljajo ekipo za novo sezono, ter večjih potreb zagrebškega kluba v precej močnejšem tekmovanju, kot je Liga Ebel. Medveščak bo za nastope v napornem tekmovanju KHL potreboval več igralcev, po tej zamisli pa naj bi tisti, na katere Zagrebčani v določenem obdobju ne bi računali, začasno prišli igrat za Olimpijo.

Po odločitvi IIHF-a se bo moral ljubljanski klub zanašati le na svoje moči. Potem ko so v začetku meseca zmaji priprave začeli le s 15 igralci, se njihove vrste počasi le širijo.