Predsednik Anže Pogačar je že poziral ob novi okrepitvi. Foto: Drago Cvetanovič
Predsednik Anže Pogačar je že poziral ob novi okrepitvi. Foto: Drago Cvetanovič

Čeprav nima slovenskega državljanstva, ima 191 cm visoki in 82 kilogramov težki Oraže veliko slovenskega v sebi, saj ima slovenske prednike, obiskoval je slovenske šole in končal slovensko gimnazijo.

31-letni Oraže je slovenskim ljubiteljem hokeja dobro znan, saj je kar enajst sezoni igral v Ligi Ebel, ki jo je spoznal skozi domači Beljak, nato pa je igral tudi za Gradec, Dunaj in nato še za Dornbirn. Zadnji dve sezoni je igral v Ligi INL za ekipo Lustenau. Lahko se pohvali z naslovom državnega prvaka Avstrije z ekipo Beljaka, osvojil pa je tudi naslov v Ligi INL z ekipo Lustenau. Z avstrijsko člansko reprezentanco je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih. V Innsbrucku je leta 2008 osvojil prvo mesto v diviziji I, leto pozneje pa nastopil v Švici na elitnem prvenstvu.

V Ligi Ebel je odigral 599 tekem, dosegel je 61 zadetkov in prispeval še 141 podaj. V tem času je na klopi za kaznovane presedel 389 kazenskih minut. V Ligi INL je odigral 80 tekem, dosegel je 21 zadetkov in prispeval še 50 podaj.