Stefan Chaput je imel na obeh tekmah lepe priložnosti, posebej v nedeljo se ni izkazal pred vrati. Foto: www.alesfevzer.com
Stefan Chaput je imel na obeh tekmah lepe priložnosti, posebej v nedeljo se ni izkazal pred vrati. Foto: www.alesfevzer.com
Roland Kaspitz
Roland Kaspitz je najbolj zveneče ime v letošnji postavi zmajev. Večino kariere je igral za Beljak, lani pa za Innsbruck. Proti obema kluboma ni pokazal vsega svojega znanja. Pri "power playu" tujci niso odigrali dobro. Foto: www.alesfevzer.com
Žiga Pance
Žiga Pance je že v dresu Bolzana redno tresel mrežo Olimpije, tudi v nedeljo je odločil srečanje v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Hokejisti Olimpije za uvod poraženi

Prvih 100 minut v novi sezoni Olimpija ni dosegla gola. Zelo skrb vzbujajoče, če pomislimo, da je udarni napad Roland Kaspitz-Stefan Chaput-Guillaume Desbiens sestavljen prav zaradi tega. Posebej Kanadčan Chaput je zapravil nekaj izjemnih priložnosti. Proti Innsbrucku v soboto bi lahko izenačil na 1:1, v nedeljo proti razglašenemu Beljaku pa bi po samostojnem prodoru moral zagotoviti drugo točko v podaljšku. Edini zadetek v 127 minutah je tako dosegel Anže Ropret.
Dahlem zelo zadovoljen z obrambo
Po nedeljski tekmi smo srečali trenerja Fabiana Dahlema, ki je bil zadovoljen z izkupičkom. Nemec ne živi v oblakih in se dobro zaveda, kam spadajo njegovi izbranci v razširjeni avstrijski druščini.
"V soboto sem bil zadovoljen s 40 minutami, v nedeljo pa s 50 minutami igre. Beljak je začel precej bolje, potem smo spremenili nekaj stvari in v nadaljevanju smo igrali dobro. Zelo sem zadovoljen z obrambo, v 127 minutah smo prejeli le dva gola, tistega v prazno mrežo proti Innsbrucku ne štejem. Lani nismo bili niti blizu tako dobri obrambi. Žal nam še ni steklo v napadu, a prepričan sem, da se bomo izboljšali. Mi lahko zmagujemo samo, če je izid nizek," je poudaril nemški strokovnjak.
V podaljšku neverjeten šov
"V podaljšku smo pripravili neverjeten šov. Gledalci so lahko zadovoljni odšli domov in upam, da jih bo naslednji teden še več, saj jih potrebujemo. Vratar Roy je res sijajen. Vedel sem, da je izvrsten, čeprav je marsikdo dvomil o njegovih sposobnostih," je razlagal Dahlem. V dodatnih sedmih minutah so zeleno-beli prikazali najboljšo igro. Zanimivo, da ni bilo niti ene prekinitve, kar pomeni, da se je vseskozi igralo štiri na štiri, ob prvi prekinitvi po 63. minuti bi po novih pravilih igrali tri na tri.
Pri kazenskih strelih zaupal Sotlarju
Pri kazenskih strelih je kar trikrat streljal Jure Sotlar (v prvi seriji je lepo zadel, v četrti in peti pa ni bil natančen), izmed tujcev pa je poskusil le Kaspitz. "Sotlar je bil spočit, ima dovolj samozavesti. Večina naših nosilcev igre je bila preveč utrujenih, videl sem jim v očeh. Odigrali smo 127 minut v dveh dneh. J. P. Lamoureux je eden najboljših vratarjev v ligi, ni ga lahko premagati pri kazenskih strelih," je pojasnil trener zmajev, ki se zaveda, da bo naslednji konec tedna še težje: "Proti Sapi Fehervar na Madžarskem in proti Dunaju doma bo zelo težko. Na nobeni tekmi niso favoriti."
Žiga Pance, ki je pred dvema sezonama Bolzanu zagotovil naslov prvaka v Ligi Ebel, se je v letošnji sezoni preselil v Beljak in v peti seriji kazenskih strelov z natančnim strelom priigral orlom drugo točko. Prišel je na povabilo trenerja Hannuja Järvenpääja.
Beljačani na začetku sezone niso v formi. Naredili so številne napake, vratar Jean-Philippe Lamoureux je z nekaj obrambami v zadnji tretjini in podaljšku preprečil poraz v Tivoliju. Järvenpää je v uvodnih dveh sezonah v Beljaku lahko računal na Johna Hughesa in Dereka Ryana, lani pa na Jasona Kroga in Darrena Haydarja. Letos nima na voljo zunajserijskih igralcev in obeta se krčevit boj za končnico.
Pance: Težave imamo v obrambi
"Tekmo smo začeli dobro, še posebej po zelo slabem štartu v soboto proti Dornbirnu (2:3). Olimpija ni popustila, borila se je do konca. Na koncu smo srečno prišli do druge točke. S tako igro v Ligi Ebel ne bo šlo, morali bomo popraviti še veliko stvari, če želimo biti konkurenčni," je povedal Pance, ki se je uveljavil v Ligi Ebel.
"Lepo je zadeti pri kazenskih strelih in odločiti tekmo. Občutki so malce mešani, saj je to moja domača dvorana," se je nasmejal nekdanji napadalec zmajev.
"V garderobi se dobro razumemo, ni težav. Ekipa je vse nas novince dobro sprejela. Poznam trenerja in tudi druge igralce. Hannu Järvenpää je zelo spoštovan v Beljaku, dobro se poznava. Po koncu lanske sezone me je večkrat poklical, vsekakor je bil velik jeziček na tehtnici za moj prihod. V obrambi imamo težave, treba bo doseči več golov. Le z enim ali dvema zadetkoma na tekmi ne bo zmag. Naš cilj je vsekakor končnica," je dodal Pance, ki se veseli bližine doma.
Upa, da se bo Olimpija postavila na noge
Dolg Olimpije do Panceta znaša 24.159,39 evra. Po prisilni poravnavi naj bi prejel le 20 odstotkov tega denarja. "Super, da bo Olimpija počasi splavala iz dolgov. Postaviti se morajo novi temelji. Upam, da ne bo to le začasno in se bo nato znova zašlo na stare tire. Verjamem, da se bo klub pobral. Težko je, če ne dobiš vsega denarja, ki si si ga pošteno prislužil, vendar je to edini izhod za ta klub. Le tako se lahko postavi na noge," je sklenil Pance, ki je tudi zelo srečen, da se je brat Eric vrnil v hokej in bo igral za Slavijo. Žiga ga je večkrat prepričeval, da se ne izplača zavreči 20 let trdega dela.

Hokejisti Olimpije za uvod poraženi