Miran Pavlin je še prejšnji teden razlagal o velikih načrtih z Olimpijo, zdaj pa nenadoma zapušča zmajevo gnezdo. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Miran Pavlin je še prejšnji teden razlagal o velikih načrtih z Olimpijo, zdaj pa nenadoma zapušča zmajevo gnezdo. Foto: MMC RTV SLO/Toni Gruden
Miran Pavlin (Olimpija)
Pavlin, ki je s 13 goli tudi prvi strelec zmajev, je okoli sebe zbral številne člane slovenske reprezentance, ki so igrali na EP-ju in SP-ju (Rudonja, Karič, Čeh, Vugdalič). Foto: www.nkolimpija.com
Milan Mandarić
Milan Mandarić, trenutno lastnik angleškega Leicester Cityja, je na slovenski nogometni sceni že sodeloval kot vlagatelj in predsednik Kopra, kjer pa se ameriško-srbski poslovnež ni proslavil. Foto: EPA

Po mirni seji na Vodovodni 25 je sledila bomba - Pavlin je poklical medije in napovedal svoj odstop z mesta športnega direktorja in po koncu sezone tudi igralsko slovo. Več naj bi nekdanji slovenski reprezentant razkril na novinarski konferenci, ki naj bi bila v teh dneh.


Nespodobna Mandarićeva ponudba?
Direktor kluba Aleš Remih, ki je bil presenečen ob Pavlinovem odstopu novici, je potrdil, da ima klub za 200 tisoč evrov dolga, a naj bi razmere uredili do začetka nove sezone v PrviLigi TS-ja. V ozadju Pavlinovega odstopa, ki je v klubu imel dvojno vlogo funkcionarja/igralca, naj bi bila ponudba kontroverznega Milana Mandarića, ki je ponujal milijon evrov na sezono do l. 2013, a bi s tem tudi prevzel vodenje kluba. Olimpija se je po propadu leta 2005 ekspresno dvigovala skozi ligaški sistem in si je že štiri kroge pred koncem II. SNL-ja zagotovila vrnitev med slovensko elito.

Pozneje je Remih medijem poslal še izjavo za javnost, ki je v celoti objavljena pod črto.


Sporočilo za javnost NK Olimpije Ljubljana

NK Olimpija Ljubljana
se organizacijsko in finančno pripravlja za nastopanje v 1. SNL-ju.

Na današnji seji izvršnega odbora kluba so se njegovi člani seznanili z organizacijskimi pripravami kluba za nastopanje v prvi ligi, z dejavnostmi za pridobivanje sponzorskih sredstev za zagotovitev proračuna za nastopanje v 1. SNL-ju in z dejavnostmi, povezanimi z delovanjem kluba v prihodnje. Člani izvršnega odbora so se dogovorili o pokritju stroškov do konca letošnje sezone s ciljem, da bo klub v 1. SNL vstopil brez dolgov.

V zvezi z zagotavljanjem proračuna so se člani izvršnega odbora seznanili s potencialnimi glavnimi sponzorji, vendar končne odločitve glede sponzorskega sistema v prihodnji sezoni še niso sprejeli. Končno odločitev o glavnem sponzorju in sponzorski shemi bo izvršni odbor sprejel na eni izmed naslednjih sej.

Ob tem so se člani izvršnega odbora seznanili in sprejeli pobudo ljubljanskega župana Zorana Jankovića za selitev NK Olimpija Ljubljana v Stožice, hkrati pa so se seznanili tudi z urejanjem športnega centra v Jami. Prejšnji teden se je klub začel dogovarjati o odprodaji igrišč v "Jami" z Jocem Pečečnikom.

"Pred našim klubom je velika prihodnost, tako kot je velika njegova preteklost. Potem ko smo štiri leta nastopali v nižjeligaških tekmovanjih in poudarjali organsko rast, pomen dela z mladinskimi selekcijami in razvoj nogometne šole, se naša filozofija tudi z nastopanjem v 1. SNL-ju ne bo spremenila. Naši cilji za prvo sezono ne bodo preveč visokoleteči, živeti in rasti želimo postopoma, skupaj z navijači, našimi Green Dragonsi, in mestom Ljubljana. Zato je prav, da se v tem trenutku, ko smo naredili velik korak, o vsem pogovorimo ter izmenjamo različne poglede na razvoj in vodenje kluba. V tem ni prav nič slabega, saj lahko le na ta način skupaj najdemo najbolj optimalno pot za Olimpijo, slovenski nogomet in Ljubljano," je po seji dejala predsednica kluba, Katarina Benedik.

T. G.