Sebastjan Cimerotič je kariero začel pri Slovanu in jo nato nadaljeval v Olimpiji, Reki, Hapoelu, Lecceju, Olimpiji, Publikumu, Inčeonu Unitedu, Hajduku, Domžalah in nazadnje spet v Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič je kariero začel pri Slovanu in jo nato nadaljeval v Olimpiji, Reki, Hapoelu, Lecceju, Olimpiji, Publikumu, Inčeonu Unitedu, Hajduku, Domžalah in nazadnje spet v Olimpiji. Foto: MMC RTV SLO
Sebastjan Cimerotič
Letošnja sezona ni bila najboljša, priznava Cimerotič. Foto: MMC RTV SLO
Mile Ačimovič in Sebastijan Cimerotič
Spomin na zlate reprezentančne čase: veselje po zadetku proti Španiji (1:3) na svetovnem nogometnem prvenstvu v Južni Koreji. Foto: EPA

34-letni Cime, mojster nogometnih preigravanj in ljubljenec navijačev, je odločen, da v novopečenem drugoligašu iz osrednje Anglije pokaže, kaj zna. Potem ko je Olimpiji pomagal do uvrstitve v 1. ligo, bo derbije z Mariborom zamenjal za boje na otoških zelenicah. In če so se nekateri njegovi soigralci v zeleno-belem dresu udeležili slavja vijoličastih ob naslovu prvaka, Cime ni niti trenil z očesom. "V Sloveniji me zanima samo Olimpija," pravi.


Kako daleč je vaš prestop v Leicester City?
Uf, o tem je bilo že toliko povedanega. Zame je najpomembneje, da 12. junija pridem zdrav na priprave na Pohorje.

Torej pogodbe še niste podpisali?
Ne, seveda ne.

Kdo vam je ponudil sodelovanje z Angleži?
Mladen Rudonja in Milan Mandarić (lastnik Leicestra, op. a.). Na Otok bi moral iti že pred letom dni, a mi je takrat odhod preprečila poškodba. Dva dni prej me je 'zategnilo' pri tetivi.

Ali se pri 34 letih čutite dovolj dobro pripravljenega za 'ruvanje' z angleškimi branilci, ki slovijo kot izjemno ostri?
Seveda se, hvala bogu. Če ne bi imel dovolj samozavesti, se tega ne bi šel. Pogovarjal sem se z Rudijem o tem, kako igrajo v Angliji. Jasno je, da je to super močna liga, na katero pa sem psihično in fizično pripravljen. Potem ko sem treniral vse dni, bom zdaj intenziteto nekoliko zmanjšal.

Vaša zadnja izkušnja s tujino (južnokorejski Inčeon United, op. a.) se ni dobro končala. Se ne bojite, da bi se tudi tokrat kaj zapletlo? Zaupate ljudem, s katerim sodelujete?
Z Rudonjo se poznam že toliko let, da niti pomisliti ne morem na kaj takega. Poleg tega je Anglija, kar se nogometa tiče, urejena država, tako da tveganja ni.

V letošnji sezoni ste za zeleno-bele na 15 prvenstvenih tekmah zabili 5 golov, s čimer ste bili 5. strelec moštva, za Miranom Pavlinom (12), Agimom Ibraimijem (10), Davorjem Bubanjo (8) in Mladenom Rudonjo (7). Kako bi ocenili sezono?
Nisem zadovoljen, lahko bi bilo dosti boljše. A po zastrupitvi sem se nekaj časa iskal ... Kar zdaj potrebujem, so le dobre priprave.

Ali vam prva liga z Olimpijo in (med drugim) derbi z Mariborom nista dovolj velika izziva?
Ah, odigral sem jih že veliko. Hvala bogu, bo liga po dolgem času spet taka, kot mora biti. Upam, da bo v prvo ligo uspelo priti tudi Muri, saj vsi vemo, kakšno je vzdušje v Murski Soboti.

Ste v državnem prvenstvu pričakovali naslov vijoličastih?
Odkrito povedano, prve lige nisem spremljal veliko, bolj bežno. Vem, kar so mi povedali prijatelji. Glede na to, da imajo Mariborčani nov stadion in da mesto diha s klubom, je najbrž prav, da so prvaki.

Nekateri vaši soigralci iz Olimpije - denimo Miran Pavlin - so se udeležili slavja ob zmagi Mariborčanov. Kaj pa vi? Ali ste nekdanjima reprezentančnima soigralcema Darku Milaniču in Zlatku Zahoviču poslali vsaj kakšen SMS s čestitkami?
Ne, nikomur nisem nič pošiljal. Maribor me sploh ne zanima. V Sloveniji samo NK Olimpija in nič drugega.

A. V.