Sydney Crosby je dosegel zadetek na zadnjih dveh tekmah. Foto: Reuters
Sydney Crosby je dosegel zadetek na zadnjih dveh tekmah. Foto: Reuters

Mreži sta mirovali vse do zadnjih vzdihljajev druge tretjine, ko je Pingvine v vodstvo popeljal Carl Hagelin. Na 2:0 je v 46. minuti povišal Phil Kessel, a je že 14 sekund pozneje za zadetek za priključek poskrbel Tyler Johnson. Odločitev je padla po zadetkih Sidneyja Crosbyja in Krisa Kunitza v 51. oziroma 54. minuti. Poraz je v predzadnji minuti ublažil Ondrej Palat.

"Morali bi doseči še kakšen gol več, predvsem v drugi tretjini, ki smo jo odigrali izvrstno, a je bil Vasiljevski na vratih odličen. Na srečo smo gole dosegli, ko je bilo to najbolj potrebno. Predvsem moj deset sekund pred koncem druge tretjine je bil izredno pomemben. Če dosežeš zadetek deset sekund pred koncem tretjine, je to vedno dodatna vzpodbuda za naslednjo," je bil zadovoljen Hagelin, član napadalne trojke, v kateri je poleg Kessla še Nick Bonino, prav ta napad pa je trener Pittsburgha Mike Sullivan najbolj pohvalil.

"Prispevali so levji delež k naši zmagi, ne samo v napadu, še bolj so bili prepričljivi v obrambi, še posebno v trenutkih, ko so imeli tekmeci igralca več. Res jih moram pohvaliti za odgovorno igro," je bil z nastopom omenjenega napada zadovoljen trener.

Pittsburgh je po uvodnem porazu dobil drugo tekmo zapored. O premoči Pingvinov priča podatek, da so dvoboj v strelih na gol dobili z 48:28, v zadnjih dveh tretjinah 38:16.

Četrta tekma bo v noči na soboto prav tako v Tampi.

TAMPA BAY - PITTSBURGH 1:2
2:4 (0:0, 0:1, 2:3)
Johnson 46., Palat 59.; Hagelin 40., Kessel 46., Crosby 51., Kunitz 54.

Obrambe: Vasilevskiy 44; Murray 26.