Jeseničani so doživeli grenak poraz v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so doživeli grenak poraz v Podmežakli. Foto: www.alesfevzer.com

Kapfenberg je na četrti medsebojni tekmi sezone dosegel prvo zmago. Neučinkovitost, ki slovenske prvake pesti že vso sezono, je na tej tekmi še posebej prišla do izraza. Po poškodbah sta se vrnila kapetan Miha Brus in Tadej Čimžar. Manjkali so poškodovani Miha Pesjak, Jure Dolinšek in Gašper Glavič. V rdečem dresu je debitiral litovski napadalec Aivaras Bendžius.

Hoppl zadel že v šesti sekundi!
Hladna prha za navijače je sledila že v uvodni akciji srečanja. Pred Juretom Pavličem se je sam znašel Florian Hoppl in že v šesti sekundi tekme zadel za 0:1. V peti minuti je Urban Sodja izenačil. Vodstvo domačih je viselo v zraku, namesto tega pa so Avstrijci prek Philippa Koczere znova povedli.

V 24. minuti je Aleš Remar z lepim strelom v desni zgornji kot poskrbel za novo izenačenje. Štiri minute zatem je Matevž Erman ob prednosti igralca več zadel za vodstvo železarjev. Že v naslednjem napadu je Michael Grüneis izkoristil podajo izza vrat in izid je bil znova poravnan.

V zadnji tretjini so imeli gostitelji veliko premoč (streli 21:7). Jeseničani so streljali z vseh položajev. Sodja je stresel prečko, plošček nikakor ni hotel v mrežo. V 59. minuti so gostje iz protinapada, sploh prvič v tretji tretjini, ogrozili domača vrata, Pavlič pa je bil nemočen po strelu Koczere. Po minuti odmora, na zahtevo domačega trenerja Dejana Varla, so železarji napadali s šestimi igralci v polju in brez vratarja. Gostje so z dvema goloma v prazno mrežo potrdili zmago.

Jezovšek odločil "loterijo" v Zalogu
Tudi v Zalogu je odločitev padla v zadnjem delu dvoboja. Oba zadetka v rednem delu sta ekipi dosegli v zadnjih desetih minutah, povedli so gostje po golu Tima Ograjenška v 51., izenačil pa je Tadej Snoj v 59. minuti. Podaljšek ni prinesel odločitve, pri kazenskih strelih pa so bili boljši Celjani, odločilnega je izvedel Žan Jezovšek.

V nedeljo ob 18.00 na preloženi tekmi Lige INL, ki bo štela tudi za točke državnega prvenstva, Jesenice gostijo Playboy Slavijo.

31. krog:
SIJ ACRONI JESENICE - KAPFENBERG
3:6 (1:2, 2:1, 0:3)
500; Sodja 5., Remar 24., Erman 29.; Hoppl 1., 60., Koczera 19., 59., Grünels 30.,
Bauer 60.

PLAYBOY SLAVIJA - ECE CELJE
* 1:2 (0:0, 0:0, 1:1)
T. Ograjenšek 51.; T. Snoj 59.
* - po kazenskih strelih

BREGENZERWALD - FELDKIRCH
3:5 (3:4, 0:0, 0:1)

LUSTENAU
- KITZBÜHEL
5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Vrstni red: Feldkirch 70, Lustenau 69, SIJ Acroni Jesenice 50, Bregenzerwald 48,
Zell am See 39, Kitzbühel 35, ECE Celje 28, Kapfenberg 16, Playboy Slavija 11.