Prvi vratar Slovenije in Medveščaka Robert Kristan in prodorni ter uspešni predsednik Zagrebčanov Damir Gojanović. Foto: KHL Medveščak Zagreb
Prvi vratar Slovenije in Medveščaka Robert Kristan in prodorni ter uspešni predsednik Zagrebčanov Damir Gojanović. Foto: KHL Medveščak Zagreb
Puljska Arena
Nekoč gladiatorske igre, zdaj, dva tisoč let pozneje, pa hokej na ledu. Foto: MMC RTVSLO

Da, nič niste narobe prebrali, Hrvatje postavljajo nove mejnike v hokeju na ledu. Slovita antična Arena, simbol Pulja in Istre, bo skupaj z Medveščakom 14. in 16. septembra gostila dve hokejski tekmi na prostem. Le streljaj od morja in sredi prijetno visokih temperatur bo ledena osvežitev prišla še kako prav.

V petek Olimpija, v nedeljo Dunaj
Da bo nov šov v režiji zagrebških "medvedov" še bolj privlačen za Slovence, so organizatorji poskrbeli s prvim nasprotnikom zgodovinskega hokejskega obračuna, ki bosta potekala v okviru Lige Ebel. V petek, 14. septembra, se bo v Areni ob 21. uri nasproti Medveščaka postavila Olimpija, dva dni pozneje pa bo nasprotnik Zagrebčanov še Dunaj.

Vstopnice za nenavadni hokejski spektakel v starorimskem amfiteatru bodo na voljo že od te srede na Eventimu. Cena vstopnic se giblje med 190 in 625 kun oz. med 25 in 83 evrov.

Zaradi navala spletnih obiskovalcev med novinarsko konferenco, ki jo je zagrebški klub predvajal v živo, se je sesula tudi celotna spletna stran Medveščaka.

Košir v ozadju "ledene vročice" v Pulju
Hokejski dogodek sezone na prostoru Lige Ebel pripravljajo Medveščak Zagreb, glavno besedo pa imata mesto Pulj in športna agencija CMS, ki jo vodita Daniel Zimmermann in Jure Košir. Projekt hokej na ledu na prostem v antičnem in morskem okolju se uradno imenuje Arena Ice Fever - Pula.

Sodobni gladiatorji prihajajo v puljsko Areno