Rangersi so prekinili niz petih zmag Washingtona na svojem ledu. Foto: Reuters
Rangersi so prekinili niz petih zmag Washingtona na svojem ledu. Foto: Reuters

angersi izsilili sedmo tekmo.

Najboljše moštvo rednega dela, ki je v seriji zaostajalo z 1:3, je v Washingtonu slavilo s 4:3. Odločilna tekma bo v torek v New Yorku.

Chirs Kreider je ohladil domače navijače že v 40. sekundi in poskrbel za nov šok 0,3 sekunde pred koncem prve tretjine, ko je še drugič premagal Bradna Holtbyja. V 28. minuti je izid znižal Aleks Ovečkin, a sta Rick Nash in Dan Boyle na začetku zadnjega dela poskrbela za visoko vodstvo 4:1. V razmiku treh minut so se Capitalsi spet približali na gol zaostanka, toda Henriq Lundqvist (42 obramb) je poskrbel, da Rangersi ostajajo v igri.

Tekmo v Anaheimu je v tretji minuti podaljška odločil Corey Perry, za katerega je to že sedmi zadetek v končnici. Calgary je vodil dvakrat, Racmani pa so drugič izenačili v prvi minuti zadnje tretjine. Anaheim je v končnici dobil osem od devetih tekem.

Kljub porazu in izločitvi iz bitke za Stanleyjev pokal pa je trener Calgaryja Bob Hartley vse skupaj prenesel zelo športno. "Navijam zanje. Dali smo vse, kar smo lahko. Zaslužili so so si. Bili so boljše moštvo in le kapo dol pred ekipo, ki je tako borbena in tako trdo gara. Sreča ni imela ničesar pri tem, da so nas premagali."


Vzhod, 2. krog:
WASHINGTON - NY RANGERS 3:3
3:4 (0:2, 1:0, 2:2)
Chimera 21., Kuznecov 48., Ward 51.; Kreider 1., 20., Nash 41., Boyle 45.

Obrambe: Holtby 24; Lundqvist 42.



Zahod, 2. krog:
ANAHEIM
- Calgary 4:1
3:2 (0:1, 1:1, 1:0)
Kesler 25., Beleskey 41., Perry 63.; Hudler 11., Gaudreau 26.

Obrambe: Andersen 17; Ramo 44.