Luka Gračnar je znova blestel v vratih rdečih bikov in celo podal za peti zadetek. Foto: MMC RTV SLO
Luka Gračnar je znova blestel v vratih rdečih bikov in celo podal za peti zadetek. Foto: MMC RTV SLO

Salzburžani, ki so v Ligi Ebel pretekli konec tedna doživeli presenetljiva poraza, so že po petih minutah povedli z 2:0. Zadela sta Kyle Beach in Thomas Raffl. V drugi tretjini je Raffl celo z igralcem manj povišal na 4:1, v 25. minuti pa je zadel še Brett Sterling. Luka Gračnar je zbral 23 obramb in celo podal za peti gol. Rdeči biki so v skupini I zbrali kar 15 točk.

Hat-trick Fraserja na Dunaju
Zürich je na Dunaju po dveh tretjinah vodil s 3:2, potem pa je na ledeno ploskev stopil nekdanji branilec Olimpije Jamie Fraser, ki je zrežiral preobrat. Na tekmi je zadel kar trikrat. Končni izid je postavil Jonathan Ferland z zadetkom v prazno mrežo v zadnji minuti. Capitalsi so zmagali v skupini B s 15 točkami, Zürich jih je zbral pet manj. Osmina finala bo na sporedu 4. in 11. novembra.

Beljačani v veliki krizi
Bolzano je premagal Pardubice s 4:3 in izpadel, pravi polom pa je doživel Beljak. Izbranci Hannuja Järvenpääja so doma izgubili kar z 1:7 proti Frölundi iz Göteborga. Brock McBride je bil kaznovan, Mark Santorelli in Cole Jarrett pa sta poškodovana. Beljačani so v Ligi Ebel na dnu lestvice s štirimi točkami. Toliko jih ima tudi Telemach Olimpija, ki bo v petek gostovala v Beljaku.

Zmaji so danes v državnem prvenstvu v Tivoliju premagali Triglav s 4:1.