Luka Gračnar in soigralci se bodo pomerili s Celovčani. Foto: www.alesfevzer.com
Luka Gračnar in soigralci se bodo pomerili s Celovčani. Foto: www.alesfevzer.com
Popovič: Če izstopimo iz Ebla, je konec hokeja v Ljubljani

KAC v letošnji sezoni ne blesti, v kvalifikacijski skupini je zasedel drugo mesto in se z velikimi težavami prebil v končnico. Številni zvezdniki niso prikazali dobre igre. Salzburžani, ki so prvi favoriti tudi v letošnji končnici, so imeli prvi izbor in odločili so se, da bodo igrali s Celovčani. Med kluboma vlada veliko rivalstvo, v zadnjih sezonah pa se je tehtnica močno nagnila na stran rdečih bikov.
"Odločitev ni bila lahka. Vsak igralec v garderobi je dobil listek, katerega tekmeca si želi. Glasovali smo vsi igralci in tudi trenerji. Odločili smo se za KAC. Morda nam letos res ležijo, a končnica je nekaj popolnoma drugega," je poudaril vratar rdečih bikov Luka Gračnar. V rednem delu sezonu je Salzburg vse štiri tekme z razliko v zadetkih 22:12.

Beljak bo visoka ovira za Dunajčane

Drugo mesto so si v drugem delu priborili Orli iz Znojma. Čehi so si izbrali Dornbirn, ki je v letošnji sezoni presenetil z odličnimi predstavami. Tretji je izbiral Dunaj, vodstvo kluba se je odločilo za srečanje z Beljakom, ki je v drugem delu blestel. Od prihoda trenerja Grega Holsta Beljačani igrajo sijajno, J. P. Lamoureux pa je zaklenil vrata.

Četrto mesto si je po drugem mestu zagotovil Bolzano, ki mu je preostalo srečanje z Linzem. V tej seriji se obetajo številne izenačene tekme.

Telemach Olimpija je sezono končala v nedeljo. Zmaji so zasedli zadnje mesto, zdaj pa jih čaka daljši premor do začetka končnice državnega prvenstva.

Četrtfinale, prve tekme, petek ob 18.30:
ORLI ZNOJMO - DORNBIRN

Ob 19.15:
SALZBURG - KAC CELOVEC

Ob 19.40:
DUNAJ - VSV BELJAK

Ob 19.45:
BOLZANO - LINZ


Igrajo na štiri zmage. V četrtfinalu bodo tekme 26. in 28. februarja ter 1. in 4. marca, če bo potrebno, pa še 6., 8. in 11. marca. Prvi termin polfinala je 13. marec, finala pa 1. april.

Popovič: Če izstopimo iz Ebla, je konec hokeja v Ljubljani