Nik Zupančič bo v novi sezoni v dvojni vlogi: klubsko bo vodil Jesenice v Alpski ligi, sočasno pa ostaja selektor Slovenije, ki si je aprila priigrala vrnitev med elito. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Zupančič bo v novi sezoni v dvojni vlogi: klubsko bo vodil Jesenice v Alpski ligi, sočasno pa ostaja selektor Slovenije, ki si je aprila priigrala vrnitev med elito. Foto: www.alesfevzer.com

Zupančič je z Jesenicami podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja. 47-letni Zupančič je jeseniško ekipo že vodil, v svoji krstni sezoni 2014/15 jo je popeljal do naslova državnega prvaka.

Z novo alpsko ligo se kakovost in vložek povečujeta
"Dogovor o vrnitvi na Jesenice ni kar padel z neba. Po mojem odhodu z Jesenic se naše vezi niso pretrgale, ostali smo v stiku in Jesenice so nekako ves čas ostajale opcija za moje klubsko delo. Še posebej po tem, ko so ob koncu te sezone na Jesenicah pokazali veliko zanimanje za moje trenersko delo. Zanesljivo je pomagala pretekla izkušnja, ki sem jo imel. Na Jesenicah smo že sodelovali zelo dobro, kakovostno, profesionalno in rezultatsko uspešno. Z novo alpsko hokejsko ligo se bo kakovost v primerjavi z INL precej povečala, s tem pa tudi vložek v ekipo,"
je dejal Zupančič za jeseniško spletno stran.

"Ampak sam vložek me ne zanima, sam sem bolj usmerjen v delo z ekipo, na njen potencial in to, da bo ta ekipa tudi konkurenčna v tekmovanju. Kot trener si želim z ekipo doseči čim več. Dobro je, da bo ekipa profesionalna, kar pomeni, da se bo tudi od trenerja veliko pričakovalo. Vse skupaj ima zdaj večji smisel, tako rezultatsko kot organizacijsko. Kar pa se moje dvojne vloge tiče, lahko rečem, da je dobro, da je trener v stalnem pogonu. Klub ne bo breme selektorskemu delu in obratno, bo pa dobra dopolnitev," je še povedal selektor.

Še prej s Slovenijo v Minsk
Zupančiča kot selektorja Slovenije čaka na začetku septembra največji izziv - olimpijske kvalifikacije za Pjongčang 2018. Risi bodo skušali v Minsku med 1. in 4. septembrom tudi z Anžetom Kopitarjem ponoviti Vojens in se drugič zapored uvrstiti na zimske olimpijske igre.