Marcel Rodman pri Madveščaku igra zelo malo, zato se veseli tekem v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Marcel Rodman pri Madveščaku igra zelo malo, zato se veseli tekem v Tivoliju. Foto: MMC RTV SLO
Gregor Koblar
Gregor Koblar bo dobil priložnost, da se izkaže v reprezentančnem dresu. Foto: Aleš Fevžer
Risi že trenirali v Tivoliju

Selektor Matjaž Kopitar je vpoklical Jakoba Milovanoviča (Grenoble), Gregorja Koblarja in Žigo Pešuta (oba Telemach Olimpija).

Ker v številnih tekmovanjih ne bo prekinitve, bodo nekateri igralci prišli na zbor naknadno, med njimi je tudi trojica, ki igra na Švedskem. Gašper Krošelj, David Rodman (oba Oskarsham) in Aleš Kranjc (Södertälje) se bodo namreč med seboj pomerili v torek, nato pa se vračajo v Slovenijo.

Sabolič v torek v Ligi prvakov
Na turnirju vsaj na začetku ne bo igral Robert Sabolič (Sparta Praga), ki ga sredi tedna čaka tekma hokejske Lige prvakov. Lige KHL v tem terminu ne prekinjajo, tako da bosta udarna aduta prvega napada in člana bratislavskega Slovana Žiga Jeglič in Rok Tičar tokrat manjkala, prav tako Moskovčan Jan Muršak.
Kopitar veliko pričakuje od mladih igralcev
Selektor Kopitar je že navajen, da na teh turnirjih nima na voljo popolne zasedbe. Priložnost tako dobijo tudi nekateri mlajši in še neuveljavljeni hokejisti, ki se lahko dokažejo. "Vsa ta leta smo navajeni, da nismo nikoli popolni na teh turnirjih zaradi različnih razlogov. A smo v takšnem položaju, da ne moremo zahtevati igranja naših hokejistov. Lahko padejo v nemilost in si potem sami naredimo škodo. Bo pa nekaj mladih dobilo priložnost, kar je pozitivno, mislim, da bo kar dober turnir," je pojasnil Kopitar.

Blaž Gregorc meni, da so ekipe v tem kakovostnem razredu zelo izenačene in nenehno medsebojno tekmovanje, izpostavil je Avstrijo, ne jemlje čara novih izzivov. "Lepo je, da je ta premor, da si spočijemo glave od klubskih obveznosti. Vsi smo se veselili tega zbora, da se po dolgem času vidimo. Rezultat verjetno res ne bo v ospredju, na teh turnirjih nikoli nismo v polni postavi. A tisti, ki smo tukaj, se bomo morali dokazati," je razložil Gregorc.

Marcel Rodman v Zagrebu na stranskem tiru
"Treba je dati največ od sebe in pokazati obraz, kakršnega je imela ekipa nazadnje. To, da občasno pride zraven kakšen mlad igralec, pa je samo dobro. To je tudi zanje priložnost, da se izkažejo," pravi izkušeni Marcel Rodman. Potem ko dolgo ni dobil priložnosti za igro v Medveščaku, je v zadnjih tekmah le nekoliko zaigral, a o klubski prihodnosti ni želel razmišljati, prav tako pa ne o tem, ali bo na prihajajočem turnirju dobil kapetansko vlogo: "Ne vem, to bodo povedali drugi, nimam pa nobenih težav s tem."

Slovenija bo prvo tekmo odigrala proti Japonski, v petek se bo pomerila z Belorusijo, za konec pa še z Avstrijo.

1. krog, četrtek ob 16.00:
AVSTRIJA - BELORUSIJA
Ob 20.00:
SLOVENIJA - JAPONSKA

2. krog, petek ob 16.00:
JAPONSKA - AVSTRIJA
Ob 20.00:
SLOVENIJA - BELORUSIJA

3. krog, sobota ob 14.30:
BELORUSIJA - JAPONSKA
Ob 18.30:
SLOVENIJA - AVSTRIJA

Risi že trenirali v Tivoliju