Avstrijci so le 19-krat streljali na vrata, a štirikrat matirali Aleša Silo. Foto: MMC RTV SLO
Avstrijci so le 19-krat streljali na vrata, a štirikrat matirali Aleša Silo. Foto: MMC RTV SLO
Založani za gol prekratki v Ligi INL

Založani so začeli odlično. V 10. minuti je bil ob prednosti igralca več natančen Klemen Sodržnik. V naslednji minuti je moral na kazensko klop Rok Snoj, Christian Ban pa je izid poravnal. Slavija je v nadaljevanju prve tretjine padla, Ban je po podaji Marca Stadelmanna zadel za vodstvo gostov. V 17. minuti je Dominik Bereuter znova zadel ob "power playu", Tilen Zagorc-Pilko je bil izključen zatradi udarca s palico.

V drugi tretjini so gostje le dvakrat streljali na vrata Aleša Sile, Harald Purhard pa je v 24. minuti povišal na 1:4. Slavija je imela pobudo, a iz 15 strelov ni ukanil Pierra Svenssona.

V 44. minuti je Nik Ulaga vlil nekaj upanja po podaji Črta Snoja. Pet minut pred koncem je Ulaga znižal na 3:4 in začela se je dramatična končnica. V predzadnji minuti sta bila izključena Sašo Rajsar in Rok Snoj, preobrata tako ni bilo.

Razmerje v stralih na varata je bilo kar 38:19 v korist Slavije, ki se bo v soboto ob 19.30 pomerila s Triglavom na povratni tekmi polfinala državnega prvenstva. Založani so prvo tekmo v Kranju dobili z 2:0. Prva finalna tekma bo v nedeljo ob 19.15 v dvorani Tivoli.

Finale, peta tekma:
Playboy Slavija - BREGENZERWALD 2:3
3:4 (1:3, 0:1, 2:0)
850; Sodržnik 10., Ulaga 44., 55.; Ban 11., 14., Bereuter 17., Purkhard 24.

Stanje v zmagah je v krepkem tisku. Igrali so na tri zmage.

Založani za gol prekratki v Ligi INL