Veselje Coreyja Perryja in Nata Thompsona po zadetku za izenačenje v seriji. Foto: Reuters
Veselje Coreyja Perryja in Nata Thompsona po zadetku za izenačenje v seriji. Foto: Reuters
Filip Forsberg
Filip Forsberg je v zadnji minuti zadel za podaljšek. Foto: Reuters
Anaheim Ducks
Serija se seli v Anaheim, kjer bo peta tekma v soboto. Foto: Reuters

Gostje so povedli v 12. minuti, ko je Rickard Rakell po podaji Cama Fowlerja kaznoval nepozornost Nashvilla pri zamenjavi. Tik pred začetkom domače obrambne tretjine je prejel ploščico, nato pa, preden so nasprotniki pridrsali do njega, z razdalje močno sprožil in premagal Pekko Rinneja. Po polovici druge tretjine so Racmani vodili z 2:0. Nick Ritchie je zadrsal po desni strani in ob Romanu Josiju ploščico poslal nad lovilko Rinneja pod prečko.

V zadnji tretjini so se gostitelji vrnili v igro. Šest minut in pol je še ostalo do konca rednega dela, ko je zaostanek zmanjšal Subban, ki je zadel nekoliko z desne z modre črte. Med gnečo pred vrati pa je plošček našel pot mimo Johna Gibsona v mrežo. 35 sekund pred koncem pa je podaljšek izsilil Filip Forsberg, ki je sedmič letos zadel v končnici, s čimer je izenačil rekord franšize. Švedski napadalec je v gneči zbezal ploščico v mrežo.

Odločitev je padla po dobrih desetih minutah podaljška. Domači hokejisti so za vrati zapravili ploščico. Ob ogradi povsem na desni jo je dobil Perry, ki jo je skoraj z mrtvega kota poslal pred vrata, tam pa je pred Natom Thompsonom posredoval Subban, a nespretno, saj se je ploščica od njegove palice odbila v mrežo.

"Kot govorimo že vso končnico, imamo seznam dogovorjenih stvari, ki jih naredimo vsak dan. Ni pomembno, v kakšni fazi je tekma, moramo biti osredotočeni na te stvari. Sem sodijo tudi pritisk in težak položaj ter nihanja v igri in kako se z njimi spopasti. Ko se začne podaljšek, oblečeš dres in zaigraš, kot da gre za prvo tretjino, čvrsto in 'na polno'. Uspelo nam je izkoristiti priložnosti in prišli do izenačenja serije," je dejal Perry, Subban pa je dodal: "Mislim, da smo opravili dobro delo, ko smo se vrnili v igro. Imeli smo priložnost v podaljšku, a plošček se je nesrečno odbil. Zdaj moramo obrniti novo stran in se osredotočiti na naslednjo tekmo."

Konferenčni finale, Zahod, četrta tekma:
NASHVILLE - ANAHEIM 2:2
2:3 (0:1, 0:1, 2:0) - v podaljšku
Subban 54., Forsberg 60.; Rakell 12., Ritchie 31., Perry 71.
Obrambe: Rinne 34; Gibson 32.

Vzhod, četrta tekma, petek:
OTTAWA - PITTSBURGH 2:1

V krepkem tisku je izid v zmagah. Igrajo na 4 zmage po sistemu 2-2-1-1-1.