Tampa Bay je v seriji na štiri zmage povedla s 3:2, prvo priložnost za preboj v veliki finale Stanleyjevega pokala bo imela v ponedeljek. Foto: Reuters
Tampa Bay je v seriji na štiri zmage povedla s 3:2, prvo priložnost za preboj v veliki finale Stanleyjevega pokala bo imela v ponedeljek. Foto: Reuters

Po dveh zaporednih porazih v domači dvorani ob začetku serije je moštvo iz Tampe zmagalo tretjič zapored in serijo prevesilo sebi v prid, vendar trener Jon Cooper opozarja: "Ničesar še nismo osvojili. Zmagati moramo štirikrat, ne trikrat."

Nenavadna serija je to, saj se je šele na peti tekmi zgodilo, da je zmagalo domače moštvo. Tampa je povedla že po 19 sekundah, ko je po podaji Ryana Callahana zadel Cedric Paquette. V 10. minuti je bil za 2:0 natančen Ondrej Palat. Po 33 sekundah druge tretjine je bilo že 3:0, ko je zadel Callahan.

Washington je v 25. minuti (strelec je bil Jevgenij Kuznjecov) dobil nekaj upanja, še bolj pa v predzadnji minuti, ko je s silovitim udarcem zadel Aleks Ovečkin, toda preobrata ni bilo, saj je Tampa Bay s pomočjo vratarja Andreja Vasiljevskega ustavila zadnji nalet gostov.

Razmerje v strelih je bilo 30:22 v korist Tampe Bay. Šesta tekma bo v noči na torek v Washingtonu.


NHL, Vzhodna konferenca, finale, peta tekma:
TAMPA BAY - WASHINGTON (v zmagah 3:2)
3:2 (2:0, 1:1, 0:1)
Paquette 1., Palat 10., Callahan 21.; Kuznecov 25., Ovečkin 59.
Obrambe: Vasilevski 28; Holtby 19.

Zahodna konferenca, finale, peta tekma, nedelja:
WINNIPEG - VEGAS (v zmagah 1:3)

Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.