Žiga Grahut je v pretekli sezoni v Ligi Ebel na 51 tekmah dosegel tri gole in prispeval devet podaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Grahut je v pretekli sezoni v Ligi Ebel na 51 tekmah dosegel tri gole in prispeval devet podaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

ec Žiga Grahut je zaradi neizpolnjevanja obveznosti prekinil pogodbo s Telemachom Olimpijo. Zadnje plačilo je prejel novembra lani.

Že predtem sta Tivoli zapustila Ken Ograjenšek in Miha Verlič, ki se je preselil v Gradec, kjer je pomočnik trenerja Ivo Jan, ki je aprila zeleno-bele popeljal do naslova državnega prvaka.

Priprave na novo sezono naj bi se predvidoma začele 28. julija, vodstvo Olimpije pa čaka ogromno dela s sestavo igralskega kadra za Ligo Ebel, ki se bo začela 12. septembra. Tudi v prihodnji sezoni bo igralo 12 ekip, ki so nastopale tudi v pretekli sezoni. Vse avstrijske ekipe imajo skoraj popolnoma sestavljen kader, v Ljubljani pa se obeta še precej dela.


Izjava Žiga Grahuta: "Dne 13. 6. 2014 sem zaradi neizpolnjevanja obveznosti v pogodbi prekinil pogodbo s HDD Telemachom Olimpijo, saj sem zadnje plačilo v sezoni 2013/2014 prejel za november 2013. Z dnem 13. 6. 2014 sem tako odstopil od pogodbe in jo štejem za razdrto. O tem sem pisno obvestil tudi Hokejsko zvezo Slovenije.
Zahvaljujem se strokovnemu vodstvu in soigralcem za sodelovanje, navijačem pa za podporo s tribun."