Anže Kopitar se poteguje za dve nagradi. Foto: Reuters
Anže Kopitar se poteguje za dve nagradi. Foto: Reuters

Namesto štirih v polju in vratarja bi v podaljšku igrali samo po trije v polju plus vratar. Takšen format igre v podaljških so v prejšnji sezoni že uveljavili v razvojni ligi. Kar 75 odstotkov tekem se je končalo že v podaljšku. Pri prejšnjem formatu se je v sezoni 2013/14 po podaljških končalo le 35,3 odstotka tekem. Zdaj mora predlog potrditi še vodstvo lige, ki se bo v Las Vegasu sestalo v noči na četrtek.

Med drugim bodo določili tudi višino t. i. salary capa, najvišjo omejitev plač oziroma maksimalno omejitev višine pogodb, ki naj bi naslednjo sezono znašal največ 71,4 milijona dolarjev. To je za dva milijona več kot v v prejšnji sezoni.

V Las Vegasu bodo podelili tudi redne letne nagrade za najboljše igralce lige v vseh kategorijah. Anže Kopitar je v konkurenci v dveh kategorijah, prvič za nagrado Lady Byng in drugo leto zaporedoma za lovoriko, poimenovano po Franku J. Selkeju.

Nagrado Lady Byng podelijo igralcu, ki se je med sezono izkazal s športnim vedenjem, ob tem pa je hkrati blestel tudi s svojimi predstavami na ledeni ploskvi. Nagrado podeljujejo od leta 1925. Tekmeca Anžeta Kopitarja sta Pavel Dacjuk (Detroit Red Wings) in Jiri Hudler (Calgary Flames). Nagrado Frank J. Selke prejme napadalec, ki se najbolj izkaže v obrambnih nalogah. Lani je v tem izboru Kopitar končal na drugem mestu. Druga dva finalista sta Patrice Bergeron (Boston Bruins) in Jonathan Toews (Chicago Blackhawks). Prvič so to nagrado podelili leta 1977.

Za najboljšega igralca Lige NHL v prejšnji sezoni t. i. Hart Memorial Trophy so kandidati Aleks Ovečkin (Washington), Carey Price (Montreal) in John Tavares (NY Islanders).