Nikita Kučerov, Victor Hedman in Andrej Vasilevski se veselijo zmage v Pittsburghu. Foto: Reuters
Nikita Kučerov, Victor Hedman in Andrej Vasilevski se veselijo zmage v Pittsburghu. Foto: Reuters
Ben Bishop
Ben Bishop je moral zaradi poškodbe z ledu že v 13. minuti. Foto: Reuters

Floridčani so si po 39 minutah obračuna zagotovili visoko prednost z 0:3, zadeli so Alex Killorn v 19. minuti, Ondrej Palat v 23. minuti ob "power-playu" in Jonathan Drouin v 39. minuti po podaji Palata. V zadnji minuti druge tretjine je končni izid ob igri z igralcem več postavil Patric Hornqvist, podal je Sidney Crosby.

Možnosti Tampe se niso zmanjšale niti po poškodbi kandidata za najboljšega vratarja lige Bena Bishopa, ki je moral po devetih obrambah z ledene ploskve sredi prve tretjine zaradi poškodbe levega kolena. S palico se je zapletel s Hornqvistom. Odlično ga je nadomestil 21-letni Rus Andrej Vasilevski, ki je v nadaljevanju ustavil 25 strelov pingvinov. Pittsburgh je sicer sprožil kar 15 strelov več kot Tampa Bay (35:20), a še drugič na zadnjih treh tekmah zadel le enkrat. Njegov vratar Matt Murray je zbral 17 obramb.

Druga tekma bo v noči na torek, prav tako v Pittsburghu. Bishop bo najverjetneje izpustil tudi to srečanje, čeprav prvi pregledi niso pokazali najhujšega, Tampa pa že tako pogreša napadalca Stevena Stamkosa in branilca Antona Stralmana. Lani je v finalu Lige NHL z 2:4 izgubila proti Chicagu (Vasilevski je tedaj branil na drugi tekmi), v tej sezoni pa je Pittsburgh premagala že četrtič zapored!

VZHOD, finale

PITTSBURGH - TAMPA BAY 0:1
1:3 (0:1, 1:2, 0:0)
Hornqvist 40.; Killorn 19., Palat 23., Drouin 39.

Obrambe: Murray 17; Bishop 9, Vasilevski 25.


ZAHOD, finale, nedelja:
ST. LOUIS - SAN JOSE 0:0
V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.