Tadej Čimžar je blestel na uvodni tekmi Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com
Tadej Čimžar je blestel na uvodni tekmi Alpske lige. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenski prvaki so bili pred 720 gledalci precej boljši tekmec, imeli so veliko premoč v strelih na vrata (33:25).

V prvi tretjini je Italijanom še uspelo obdržati mrežo nedotaknjeno. V 27. minuti so železarji odlično izvedli protinapad dveh proti enemu. Erik Svetina je zadel iz bližine po sijajnem prodoru Davida Rodmana. Po pol ure igre je Čimžar v drugem poskusu spravil plošček prek vratarja Marca De Filippa. Rodman je v 37. minuti z desne strani podal pred vrata, kjer je Nejc Stojan poslal plošček ob vratnici v mrežo.

V 45. minuti je Finec Jesse Jyrkkiö z izjemno diagonalno podajo zaposlil Žigo Urukala, ki je le še podstavil palico in povišal na 4:0. Miha Brus je ob prednosti igralca več še petič zatresel mrežo Cortine. Razigrani Čimžar je bil v zadnjih minutah natančen še dvakrat. Končni izid je postavil Luca Barnabo v predzadnji minuti, ko so si sodniki tudi ogledali posnetek, saj je bil Clarke Saunders oviran v vratarjevem prostoru. Odločili so se, da je plošček že predtem prečkal golovo črto. Častni zadetek za Cortino ni pokvaril zadovoljstva v Podmežakli.
Gladka zmaga Olimpije v Canazeiju
Ljubljančani so novo sezono začeli odlično. Po zmagi v Pokalu Slovenije so uspešno začeli tudi novo sezono Alpske lige. Dober začetek je napovedal Sašo Rajsar z zadetkom v 5. minuti ob prednosti igralca več. V drugi tretjini sta bila uspešna še Anej Kujavec in Kristjan Čepon. Ko je ob prednosti dveh igralcev kapetan gostov Aleš Mušič v 52. minuti povišal na 4:0, je bilo že jasno, da bodo domači težko dosegli preobrat. Vratarja Žana Usa je ukanil le Marco Marzolini pet minut pred koncem.

Uvod sezone zmajem prinaša zaporedna gostovanja, naslednje bo že v nedeljo pri Pustertalu, naslednjo soboto pa še v Val Gardeni.

1. krog:
SIJ ACRONI JESENICE
- CORTINA
7:1 (0:0, 3:0, 4:1)
720; Svetina 27., Čimžar 30., 53., 56., Stojan 37., Urukalo 45., Brus 49.; Barnabo 59.

FASSA - SŽ OLIMPIJA
1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
260; Marzolini 55.; Rajsar 5., Kujavec 34., Čepon 40., Mušič 52.

BREGENZERWALD - KITZBÜHEL * 4:3
* - po kazenskih strelih

LUSTENAU - RITTEN 7:3

GARDENA - VIPITENO 1:4

KAC MLADI - ZELL AM SEE 3:8

SALZBURG MLADI - ASIAGO 0:3