Hokejisti Los Angelesa so takole proslavljali zadetek in pomembno zmago, a pred njimi je še težko delo. Kaj lahko bi se ta serija raztegnila na sedem tekem. Foto: Reuters
Hokejisti Los Angelesa so takole proslavljali zadetek in pomembno zmago, a pred njimi je še težko delo. Kaj lahko bi se ta serija raztegnila na sedem tekem. Foto: Reuters
Jonathan Quick
Jonathan Quick je branil brez pripomb. Foto: Reuters
Hokejisti Washingtona
Hokejisti Washingtona so takole proslavljali velik uspeh in vodstvo z 2:0 v zmagah. Foto: Reuters
Matt Beleskey in Jimmy Howard
Matt Beleskey je takole proslavljal zadnji zadetek Anaheima v Detroitu. Foto: Reuters

Tekmo je v drugi tretjini v gneči pred gostujočimi vrati odločil ruski branilec Slava Vojnov, ki mu je uspelo plošček spraviti skozi množico nog. Na drugi strani je končno brez napak branil tudi domači vratar Jonathan Quick, ki je zbral 30 obramb in prvič v seriji ostal nepremagan.

Los Angeles je dosegel že osmo domačo zmago zapored v končnici in prizadejal Bluesu šesti zaporedni poraz v Staplesu. Anže Kopitar je igral nekaj manj kot 20 minut in ostal brez točke.

Bil je brez strela v okvir vrat, tri poskuse so mu blokirali, dvakrat pa je streljal mimo. Znova se ni izkazal tudi pri sodniških metih, kjer je bil le 44-odstoten. V rednem delu je bil med boljšimi z dobrimi 53 odstotki.

"Ploščki so leteli od vsepovsod"
"Kadar se srečata takšni moštvi, je to natančno tisto, kar lahko pričakuješ. Ploščki so leteli od vsepovsod, a smo bili dovolj zbrani, da smo pospravili vse odbitke," je dobro obrambno predstavo pospremil Quick. V eni od akcij je vanj trčil David Perron, pri čemer je vratarju domačih z glave snel čelado, a tudi to Quicka ni zmedlo. "'Quickie' je moral dati vse od sebe, da nam je pomagal. A seveda nikogar ni presenetilo, kako je igral," je svojega vratarja pohvalil kapetan kraljev Dustin Brown.

Green odločil v Washingtonu
Še eno tesno tekmo je v osmi minuti podaljška med Washingtonom in New York Rangersi prav tako odločil branilec Mike Green, Capitalsi pa vodijo z 2:0. Green je zadel ob igri z igralcem več z izjemnim projektilom, izključen je bil Ryan McDonagh. Capitalsi so v podaljšku nastreljali goste kar z 8:0. Za goste je bil štiri minute pred koncem rednega dela najbližje Ricky Nash, ko je po izjemnem prodoru zadel le vratnico. Vratar Braden Holtby je s 24 obrambami prvič v karieri ostal nepremagan v končnici, na prvih dveh tekmah je dobil le en gol, Washington pa zdaj vodi z 2:0 v zmagah.

Anaheim nadigral Detroit v gosteh
Za vodstvo z 2:1 v seriji proti Detroitu je bil tokrat zelo razpoložen Anaheim, v polno je zadel štirikrat, razživeli pa so se šele v drugem delu tekme. Prvi gol je v 35. minuti dosegel Nick Bonino, v zadnjem delu pa so nato svoje dodali še Ryan Getzlaf z igralcem manj, Emerson in Matt Beleskey.

Velika zmaga tudi za Toronto
Toronto je skupni izid izenačil na 1:1, tokrat so Kanadčani v Bostonu zmagali s 4:2. Domači so sicer povedli, toda začetno vodstvo je v drugi tretjini izničil Joffrey Lupul z dvema zadetkoma. Phil Kessel in James van Riemsdyk pa sta potrdila zmago v zadnji tretjini.

Liga NHL, končnica, 1. krog
VZHOD


BOSTON (4) - TORONTO (5) 1:1
2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Horton 22., Boychuk 51.; Lupul 26., 32., Kessel 41., van Riemsdyk 57.
Obrambe: Rask 28; Reimer 39.

WASHINGTON/3 - NY RANGERS/6 2:0
1:0 (0:0, 0:0, 0:0) - v podaljšku
Green 68.
Obrambe: Holtby 23; Lundqvist 37.

Nedelja:
NY ISLANDERS/8 - PITTSBURGH/1 1:1
OTTAWA (7) - MONTREAL (2) 1:1

ZAHOD:
LOS ANGELES/5 - ST. LOUIS/4 1:2
1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Vojnov 25.
Obrambe: Quick 30; Elliot 20.

DETROIT (7) - ANAHEIM (2) 1:2
0:4 (0:0, 0:1, 0:3)
Bonino 36., Getzlaf 47., Etem 48., Beleskey 54.
Obrambe: Howard 25; Hiller 23.

Nedelja:
SAN JOSE (6) - VANCOUVER (3) 2:0
MINNESOTA (8) - CHICAGO (1) 0:2

V odebeljenem tisku je izid v zmagah; igrajo na 4 zmage po 2-2-1-1-1.