Žiga Pešut je zadel za 5:3. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Žiga Pešut je zadel za 5:3. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Namesto kapetana Aleša Mušiča je trener Fabian Dahlem priložnost v udarnem napadu ponudil Aljažu Uduču. V prvi tretjini se je okoli 300 navijačev prvič razveselilo v 15. minuti, ko je bil natančen Anže Ropret. Američani so do izenačenja uspeli priti v zaključku tretjine. Devet sekund pred sireno so ekspresno izkoristili svoj prvi" power play". Odbito ploščico je v mrežo pospravil Tommy Fiorentino.

V 24. minuti so zeleno-beli znova povedli. Po natančni podaji Mihe Pesjaka je svoj prvi zadetek za zmaje dosegel Tadej Snoj. Slabe tri minute za tem se je med strelce vpisal še Matt White. Že v naslednjem napadu Aleša Silo matiral Joel Wetmore. Tako kot v prvem delu je Utica še enkrat izenačila v zadnji minuti prek Mike Baird.

V zadnjih desetih minutah so se gostitelji razigrali. Najprej je z modre črte mrežo zatresel Ivan Šijan, minuto kasneje pa je zadel še Žiga Pešut. Odlični White je potrdil zmago s svojim drugim zadetkom na srečanju.

V petek brez večnega derbija na Bledu
V petek so Ljubljančani načrtovali derbi z Jeseničani na tradicionalni Poletni ligi. Po odpovedi železarjev je ta tekma padla v vodo. Naslednje srečanje jih čaka v soboto, ko se bodo ob 19.00, še enkrat pomerili z Utico.

Prijateljska tekma, Ljubljana:
TELEMACH OLIMPIJA - UTICA COLLEGE
6:3 (1:1, 2:2, 3:0)
300; Ropret 15., Snoj 24., White 27., 59., Šijan 50., Pešut 51.; Fiorentino 20., Wetmore 28., Baird 40.