Miha Pesjak je dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Miha Pesjak je dosegel drugi zadetek za Jeseničane. Foto: www.alesfevzer.com
Stefan Chaput
Stefan Chaput je povišal na 0:4 v Zalogu. Foto: www.alesfevzer.com

Železarji so bili boljši nasprotnik večji del prve tretjine. Premoč so kronali v 15. minuti. Po podajah Saše Rajsarja in Aleša Remarja je pred domača vrata zadrsal Jakob Milovanovič in neubranljivo zadel. To je prvi gol 31-letnega branilca v dresu Jeseničanov.

V 24. minuti je po podajah Gašperja Cerkovnika in Jureta Dolinška na 0:2 povišal Miha Pesjak. Celjani so se nato prebudili. Ob izključitvi Dolinška je domači napadalec Blaž Knez zadel vratnico. Kmalu po vrnitvi izključenega Jeseničana na led je pred vrata gostov prodrl Aljaž Ogrizek, plošček pa se je odbil od prečke v Jureta Pavliča in od jeseniškega vratarja čez golovo črto za 1:2 v 38. minuti. Minuto pozneje je imel Rajsar na voljo kazenski strel, njegov poskus je Rok Stojanovič obranil. Tik pred sireno so se zgodili neljubi dogodki na tribuni. V lase so si skočili jeseniški in celjski navijači, posredovati je morala policija.

V zadnji tretjini je bilo zelo razburljivo ob koncu, ko so imeli Celjani 37 sekund kar dva igralca več na ledu. Milovanovič, Matevž Erman in Nik Lahajnar so zdržali pritisk in nato rutinirano pripeljali srečanje do konca.

Velika premoč zmajev v Zalogu
V Zalogu je Olimpija gladko odpravila Playboy Slavijo (1:5). Pri zmajih so manjkali Guillaume Desbiens, Aleš Mušič, Žiga Pešut in Andrej Tavželj. Še večje težave so imeli Založani, ki so igrali le s 13 hokejisti.

Zeleno-beli so povedli v 8. minuti, ko je po strelu Boštjana Groznika pred vrati smer ploščku spremenil Fabian Scholz. V drugi tretjini sta bila natančna še Gregor Koblar in Nik Pem. Stefan Chaput je povišal na 0:4 na začetku zadnje tretjine. Častni gol za Slavijo je pet minut pred koncem prispeval Tadej Snoj. Končni izid je postavil Jure Sotlar. V vratih Založanov je blestel Jakob Rajšp, saj je bilo razmerje v strelih na vrata kar 11:64.

Polfinale:
ECE Celje - SIJ ACRONI JESENICE
1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Ogrizek 38.; Milovanovič 15., Pesjak 24.

Playboy Slavija - TELEMACH OLIMPIJA
1:5 (0:1, 0:2, 1:2)
T. Snoj 57.; Scholz 8., Koblar 27., Pem 33., Chaput 41., Sotlar 55.

Finale bo 1. decembra na Jesenicah.



Četrtfinale:
MK Bled - ECE CELJE
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)

PLAYBOY SLAVIJA
- Triglav
3:1 (0:1, 0:0, 3:0)