Nik Zupančič je zelo zaposlen, saj uspešno vodi tudi Jeseničane v Alpski ligi. Foto: BoBo
Nik Zupančič je zelo zaposlen, saj uspešno vodi tudi Jeseničane v Alpski ligi. Foto: BoBo
Slovenski hokejisti nared za turnir na Bledu

"Po navadi je novembrski turnir prva akcija reprezentance. A letos smo eno akcijo že zelo uspešno končali, ta turnir je naša druga akcija in zdi se, da je sezona že zelo dolga. Po uspehu v Minsku prihaja tudi določena odgovornost, zato smo se tako tudi tega turnirja lotili resno. Veseli me, da sta z nami povratnika po težkih poškodbah Goličič in Rodman, imamo novinca Davida Planka, kar je bilo tudi načrtovano na teh turnirjih. Žan Us nam je že pomagal na treningih, zdaj je prvič z nami," je poudaril selektor Nik Zupančič.

Nekateri ključni igralci so poškodovani (Mitja Robar, Žiga Jeglič ...), zato jim je selektor namenil počitek, v nekaterih drugih ligah pa ne prekinejo tekmovanj. Na Bledu bosta spet stara znanca, ki sta zacelila poškodbi, David Rodman in Boštjan Goličič.

"To je domač turnir, fantje, ki igrajo v tujini, vedno pokažejo željo, da se pridružijo ekipi. Na klubski ravni je vedno neki pritisk, tu pa se vračajo v reprezentanco. Bolj je sproščeno, pa ne v smislu, da ne bi nič delali, ampak ker pridejo domov. Vsi izražajo željo, da pridejo, na teh turnirjih pa smo vedno načrtovali, da se preizkusijo tudi kakšni igralci, ki še niso igrali," je pojasnil selektor o pomenu blejskega turnirja.

V vratih Gračnar, Pintarič in prvič tudi Us
Vratarji bodo Luka Gračnar, Matija Pintarič in novinec po tekmovalni plati Žan Us, manjkata pa v zadnjih sezonah prva moža Robert Kristan in Gašper Krošelj. Prvi še nima kluba, drugi pa je našel novega v drugi švedski ligi, ki pa za ta turnir ni prekinila tekmovanja.

Terglav z veseljem sprejel povabilo Zupančiča
V vlogi pomočnika selektorja se bo prvič preizkusil nekdanji reprezentant Edo Terglav, ki je zdaj trener v Franciji, zato dobro pozna predvsem francosko izbrano vrsto.

"Pet, šest let je minilo, odkar sem bil zadnjič v reprezentanci. Ko me je Nik poklical, ali bi pomagal, nisem potreboval veliko časa za razmislek. Prvi turnir in prve tekme bodo zame nekaj posebnega. Vzdušje je super, ekipa in igralci so super," je pomočnik Terglav pojasnil, kako doživlja prvo akcijo v novi vlogi.

1. krog, četrtek ob 16.00:
FRANCIJA - BELORUSIJA
Ob 19.30:
LATVIJA - SLOVENIJA

2. krog, petek ob 16.00:
BELORUSIJA - LATVIJA
Ob 19.30:
SLOVENIJA - FRANCIJA

3. krog, sobota ob 16.30:
BELORUSIJA - SLOVENIJA
Ob 20.00:
LATVIJA - FRANCIJA




Vratarji: Matija Pintarič (Lyon), Luka Gračnar (Salzburg), Žan Us (Sij Acroni Jesenice).

Branilci: Klemen Pretnar (Yunost Minsk), Sabahudin Kovačević (Yunost Minsk), Aleš Kranjc (Sij Acroni Jesenice), Luka Vidmar (Frederikshaven), Andrej Tavželj (Angers), Matic Podlipnik (Lyon), Maks Selan (Olimpija), David Planko (Olimpija).

Napadalci: Rok Tičar (Avtomobilist), Jan Muršak (CSKA Moskva), Robert Sabolič (Admiral), David Rodman (Sij Acroni Jesenice), Boštjan Goličič (Grenoble), Ken Ograjenšek (Gradec), Žiga Pance (KAC Celovec), Miha Verlič (VSV Beljak), Žiga Pešut (Olimpija), Nik Pem (Olimpija), Aleš Mušič (Olimpija), Anže Ropret (Olimpija), Anže Kuralt (Grenoble).

Slovenski hokejisti nared za turnir na Bledu