Brez branilca Sabahudina Kovačevića si težko predstavljamo slovensko hokejsko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com
Brez branilca Sabahudina Kovačevića si težko predstavljamo slovensko hokejsko reprezentanco. Foto: www.alesfevzer.com
Nik Pem
Nik Pem zaradi poškodbe ne bo igral na svetovnem prvenstvu. Foto: www.alesfevzer.com
Zupančič še ni določil kapetana

Slovenska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu Divizije I konec aprila iskala hitro vrnitev med elito, pri čemer jo pestijo poškodbe. Na seznamu je že prečrtal poškodovane Jana Muršaka, brata Marcela in Davida Rodmana, Boštjana Goličiča ter Roka Pajiča, po novem pa še Nika Pema, ki je bil resen kandidat, a si je v končnici državnega prvenstva zlomil prst. Lažje je poškodovan Blaž Gregorc, ki naj bi se pridružil ekipi, skoraj zanesljivo pa ne bo Mihe Štebiha in Žige Pavlina, ki igrata v kvalifikacijah za elitno češko ligo, ki se prekrivajo z začetkom SP-ja. Jasno, Anže Kopitar bo z Los Angelesom med SP-jem igral v končnici Lige NHL.

"Zdaj sem že tudi sam postal malo vraževeren zaradi teh zadev s kapetani in poškodbami," je Zupančič namignil na smolo, ki v zadnjih časih spremlja hokejiste s črko C na dresu.

Igralci, ki so svoja klubska tekmovanja končali brez nastopa v končnici, so že nekaj časa vadili v Kranju, danes pa so se priprave uradno začele, in sicer na Jesenicah. V petek reprezentanco že čaka prva od štirih prijateljskih tekem, s Hrvaško v Zagrebu.

"To je uraden začetek priprav, čeprav sem z večino fantov že opravil dvakrat po pet dni treningov v Kranju. Delo je bilo na zelo visoki ravni, naredili smo dobro osnovo za nadaljevanje priprav. Prvi teden se bomo še posvečali tudi fizični pripravi in vključevali treninge zunaj ledu, potem pa se že pripravljamo na prvo tekmo v Zagrebu," je dejal Zupančič.

Odgovorno in angažirano na vsako tekmo
"Počasi se bomo pripravljali. Ne bomo sveži, kar je normalno za to obdobje. Ne bo tako kot za kakšno tekmo na SP-ju, da bi bili spočiti in bi analizirali nasprotnika. Pomembneje bo, kako bomo igrali mi. Pomemben je naš pristop, da igramo odgovorno in angažirano," pred prvo pripravljalno tekmo razmišlja selektor.

Na pripravah sta od začetka izkušena Jan Urbas in Sabahudin Kovačevič. "Gremo na prvo mesto in na svetovnem prvenstvu bomo igrali vsako tekmo, kot moramo," pravi Urbas, ki je ostal brez stalnih soigralcev v peterki, bratov Rodman. "Poškodbe se žal dogajajo, enkrat med sezono, enkrat na koncu sezone. Časa za uigravanje bo dovolj, do SP-ja so še trije tedni in bomo poskušali različne kombinacije."

"Ni prijetno, če končaš klubsko sezono tako hitro. Nekateri smo že trenirali, vsekakor je bolj dobrodošlo igrati, a tudi če ni tekem, je treba delati. Mislim, da bomo zelo dobro pripravljeni, mladi se bodo hitro vključili v ekipo," pa Kovačevič ne vidi težav zaradi pomanjkanja tekem v zadnjem času.

Slovenska reprezentanca

Vratarji:

Robert Kristan (Pirati Chomutov)
Gašper Krošelj (Medveščak)
Andrej Hočevar (Epinal)
Branilci:
Blaž Gregorc (Pardubice)
Luka Vidmar (Stjernen)
Jurij Repe (Kladno)
Aleš Kranjc (Gradec)
Klemen Pretnar (Dunaj)
Sabahudin Kovačevič (Gradec)
Jakob Milovanovič (Grenoble)
Mark Čepon (Salzburg)
Napadalci:
Žiga Jeglič (Slovan Bratislava)
Rok Tičar (Slovan Bratislava)
Jan Urbas (Västeras)
Andrej Hebar (Grenoble)
Anže Kuralt (Epinal)
Ken Ograjenšek (Epinal)
Žiga Pance (Beljak)
Miha Verlič (Beljak)
Nik Simšič (Södertälje)
Žan Jezovšek (Celje)
Jan Drozg (Leksands)
Rok Leber (Mörrums)

Zupančič še ni določil kapetana