Jani Brajkovič se je na svetovnem prvenstvu v kronometru že dvakrat uvrstil med prvo deseterico. Leta 2008 je bil v Vareseju sedmi, leta 2009 pa v Mendrisiu peti. Foto: Marjan Kelner
Jani Brajkovič se je na svetovnem prvenstvu v kronometru že dvakrat uvrstil med prvo deseterico. Leta 2008 je bil v Vareseju sedmi, leta 2009 pa v Mendrisiu peti. Foto: Marjan Kelner
Kristjan Koren
Kristjan Koren je v Valkenburgu osvojil četrto mesto z moštvom Liquigasa. Foto: EPA
Brajkovič in Koren v sredo na vso moč

V vožnji na čas bosta slovenske barve branila Jani Brajkovič in Kristjan Koren. Oba napadata prvo deseterico. Sploh Belokranjcu bi 45 kilometrov dolga proga morala ustrezati, saj se bo ves čas treba vzpenjati in spuščati. Brajkovič je bil že na olimpijskih igrah deseti, a tokrat ne bosta nastopila Britanca Bradley Wiggins in Chris Froome, ki sta na igrah osvojila zlato oziroma bronasto kolajno.

Belokranjec ne bo iskal izgovorov
"Na progo se ob morebitnem slabšem dosežku gotovo ne bom mogel izgovarjati. Zagotovo mi leži, saj to zagotovo ne bo hiter kronometer, kot je bil recimo lani v Köbenhavnu. Dodatno ga bo upočasnil tudi veter, o tem smo se lahko prepričali na treningu. Moja naloga bo, da ga prevozim po svojih najboljših močeh, kam me bo to pripeljalo, pa bomo videli," rezultata noče napovedovati Belokranjec, ki ga poškodba komolca ne ovira toliko, da bi se lahko nanjo izgovarjal.

Prenos kronometra si boste lahko od 14.25 naprej ogledali na TVS 2 in MMC-ju.

Koren prvič na "članskem" kronometru
Koren je v mlajših konkurencah veljal za odličnega kronometrista, a do zdaj tega ni velikokrat dokazoval, tako da bo letos v uri resnice na prvenstvih v kategoriji elite sploh prvič štartal. "Vedno sem se podrejal ekipi, do zdaj v kronometru ta v meni ni videla potenciala. Očitno pa je zmaga v vožnji na čas letošnje dirke po Sloveniji drugače. Zdaj sem tu, priznati moram, da veliko časa za trening te discipline nisem imel, saj se vozim praktično z dirke na dirko. Lahko rečem, da bom dal vse od sebe. Tako kot me bodo nesle noge, taka bo moja uvrstitev," je dejal Primorec, ki ima na svetovnem prvenstvu za sabo že en nastop. Z ekipo Liquigasa je bil v moštvenem kronometru četrti.

Prvi favorit Martin
Po napovedih je ob odsotnosti poškodovanega Švicarja Fabiana Cancellare edini pravi favorit branilec naslova, Nemec Tony Martin, za preostala mesta pa naj bi se bil hud boj.

Brajkovič in Koren v sredo na vso moč