Kolesarstvo
(9)
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.9 od 10 glasov Ocenite to novico!
Dario Cataldo je bil na dobri poti, da dobi zahtevno etapo, vendar so ga zasledovalci 300 metrov pred ciljno črto ujeli. Foto: EPA

Dodaj v

Cataldo brez nagrade, skupno na vrhu trojica iz Skya

4. etapa Dauphineja: Alaphilippe dobil šprint četverice
7. junij 2018 ob 16:29
Lans-En-Vercors - MMC RTV SLO

Julian Alaphilippe je po šprintu četverice dobil prvo gorsko etapo letošnjega kriterija Dauphine. Rumeno majico ima še naprej Sky, a ne Michal Kwiatkowski, ampak Gianni Moscon.

Junak četrte etape bi bil kaj kmalu Dario Cataldo, ki je zadnjih 45 kilometrov dirkal sam, potem ko je napadel ob "plezanju" na klanec najvišje kategorije, 17,5 km dolg Col du Mont Noir, kjer je povprečni naklon 6,9 odstotka. Privozil si je že tolikšno prednost, da je bil virtualno v majici vodilnega, čeprav je dan začel na skupnem 35. mestu, 2:15 za Kwiatkowskim.

Toda 33-letnemu Cataldu (Astana) so na koncu pošle moči, 300 metrov pred koncem vzpona na Lens-en-Vercors, kjer je bil tudi cilj etape, so ga favoriti za skupno zmago ujeli in začel se je boj za etapno zmago, v katerem je imel najmočnejše noge Francoz Alaphilippe, ki je tako še povečal bero letošnjih zmag ekipe Quick-Step Floors.

"Super vesel sem. Dauphine je dirka na vrhunski ravni in vsi kolesarji pridejo sem v najboljši formi. Od danes bo trasa zelo zahtevna in danes je bila zadnja priložnost zame. Noge so bile močne in v zadnjih petih kilometrih sem lahko dirkal na polno," je povedal Alaphilippe.

Drugi je bil Daniel Martin, ki je v zadnjem kilometru poskušal z nekaj napadi in je najzaslužnejši, da so zasledovalci ujeli ubežnika Catalda. V času zmagovalca sta v cilj prišla še Thomas in Bardet.

Ker je Michal Kwiatkowski na koncu popustil, je izgubil rumeno majico. Skupno vodilni je zdaj Gianni Moscon, ki ima šest sekund prednosti pred Kwiatkowskim in Geraintom Thomasom. Vodilni trije v skupnem seštevku so vsi člani britanske ekipe Sky.


Chazey-Sur-Ain - Lans-En-Vercours, 181 km:                
 1. J. ALAPHILIPPE   FRA  4:26:58
 2. D. MARTIN     IRS    vsi
 3. G. THOMAS      VB    isti
 4. R. BARDET     FRA    čas
 5. P. R. LATOUR    FRA   +0:05
 6. A. YATES      VB  isti čas
 ...                 
 9. G. MOSCON     ITA    0:08
 84. L. PIBERNIK    SLO   14:38
                   
Skupni vrstni red po 4. etapi:    
 1. G. MOSCON     ITA  13:55:30
 2. M. KWIATKOWSKI   POL   +0:06
 3. G. THOMAS      VB    0:06
 4. J. ALAPHILIPPE   FRA    0:48
 5. D. CARUSO     ITA    0:49
 6. B. JUNGELS     LUKS   0:09
 ...                 
112. L. PIBERNIK    SLO   31:38
                   
T. O.
Prijavi napako
Komentarji
slaya
# 07.06.2018 ob 21:43
Skyjevci spet vedo nekaj več o tem kako se švica na treningu. ;)
rokers
# 07.06.2018 ob 18:40
No Formolo bi bil kar en glavnih favoritov torej, če ne bi delal za Majko, seveda za drugo mesto za Roglo:) Bo pa šprinterska zasedba daleč na višjem nivoju kot na giru, res neverjetno: Kittel, Groenewegen, Božič:), Bonifazio, Cavendish, Modolo, Ewan, Mezgec, Trentin, Ferrari, Renshaw, Kump, ... Za skupno pa najbolj boj prav med Roglo in obema iz Bore, verjetno Rogina, Tratnik, Golčer bodo veseli že s top10.
Danes na Dauphine smo videli, kar se bojim da bomo gledali na TdFju - vlak SKYa, ki melje vse pred seboj in ne dopušča, da se dirka znori. Danes je res oblekel Moscon, jutri pri SKYu spet menjajo, saj jo bo najverjetneje oblekel Thomas. Klancev je veliko do konca te dirke, a niso prestrmi. Bardet že v zelo dobri formi, Nibali pa kot ponavadi spušča na koncu.
aufzic
# 07.06.2018 ob 17:31
Kogar zanima je tu ažurirana štartna lista za Dirko po Sloveniji. Velja izpostaviti Davida Formoloja iz Bore, 10. iz Gira, in Ivana Soso iz Andronija, ki je zelo spodbudno začel Tour of the Alps, celo vodil prvi dve etapi, potem pa ga je pobralo. Velja za še enega talenta po Eganu Bernalu. Malo boljšo zasedbo sem pričakoval od ekipe Bahraina, a bo tu Bonifazio, ki bo še povečal konkurenco v šprintih. Ne vem pa, kaj se je zgodilo z Matejem Mohoričem, ker ga sedaj ni v roasterju.

https://www.procyclingstats.com/race/tou
r-de-slovenie/startlist
janipapillon
# 07.06.2018 ob 21:08
Startlist changes
Asochy
# 07.06.2018 ob 20:12
jap tud sam sem na fb-ju bral da naj bi prišel Uran ... sam vseeno je trasa taka da v 20km kronota Rogla najbrz lahk dost cajta proti večini dobi ....dvomem pa da bi v 2 etapah tok zgubi
branek71
# 07.06.2018 ob 19:59
Joshua, tudi sam sem bral včeraj na forumih, da naj bi Uran prišel. Danes pa ga potem ni bilo na seznamu kolesarjev. Ali je realno, da vseeno pride? To bi bila res super konkurenca, čeprav Rogli tudi proti Formolu, Majki, Pogačarju !!, ne bo kar podarjena zmaga. Trasa ni pretežka, da ne more prit do presenečenja. Vseeno je Rogla tudi zaradi ITT pravzaprav edini kandidat za zmago.
rokers
# 07.06.2018 ob 18:42
Joshau:Uran?? Ja to pa bi blo, lahko bi prišel še kak Aru, ki ga ne bo ne v Švici ne v Franciji, ali Pozzovivo, ki bi se moral pripravljat na TdF..
JoshauBoy
# 07.06.2018 ob 18:37
Velja izpostaviti Davida Formoloja iz Bore, 10. iz Gira, in Ivana Soso iz Andronija, ki je zelo spodbudno začel Tour of the Alps, celo vodil prvi dve etapi, potem pa ga je pobralo.

Se en Kolumbijec naj bi prisel na Dirko po Sloveniji. Tisti, ki je bil lani na Touru skupno 2.
janipapillon
# 07.06.2018 ob 21:10
... ali Pozzovivo, ki bi se moral pripravljat na TdF..
Ker?
Ker je dirka najboljši trening? Pa tega @Bahrain @SKY ne vejo?
Kazalo