Cadel Evans je bil junak Toura 2011. Foto: Reuters
Cadel Evans je bil junak Toura 2011. Foto: Reuters

Evans je leta 2011 postal prvi Avstralec z zmago na Touru, toda lani uspeha ni ponovil in je končal na 7. mestu. Premagal ga je tudi moštveni kolega pri ekipi BMC, Američan Tejay van Garderen (5.). Evans poudarja, da je glavni razlog slabšega nastopa njegova bolezen.
"Mediji nimajo dobrega spomina in pozabljajo, da me je mučil virus, a sem bil vseeno sedmi. Na papirju je bil seveda Tejay močnejši, toda ljudje vseeno pozabljajo, kaj sem na tej dirki naredil v preteklih šestih letih," je povedal 36-letni kolesar, drugi na Touru 2007 in 2008, ki pričakuje, da bo v ekipi BMC na letošnji dirki Dirke po Franciji v vlogi kapetana.
V letošnji sezoni še nima zmage, bil pa je tretji na Dirki po Omanu. Zaostal je za Chrisom Froomom in Albertom Contadorjem. Evans meni, da bo lahko na letošnji dirki vseh dirk, ki se bo začela 29. junija na Korziki, mešal štrene ekipi Sky, ki bo seveda stavila na Chrisa Frooma in na lanskega zmagovalca Bradleyja Wigginsa, ki se bo prej preizkusil še na Giru. Imela bosta odlične pomočnike, kot so Rigoberto Uran, Sergio Henao in Richie Porte.
"Na začetku leta so odlično pripravljeni in jih je težko premagati, toda morda bodo v nadaljevanju sezone plačali ceno za to. Vseeno ne verjamem, da bo v gorskih etapah kdo drug kot oni narekoval ritem," je še dodal Evans.