Janez Brajkovič čaka na nedeljski kronometer, ki bo odločil, kdo bo slavil na kolesarski dirki po Koloradu. Foto: EPA
Janez Brajkovič čaka na nedeljski kronometer, ki bo odločil, kdo bo slavil na kolesarski dirki po Koloradu. Foto: EPA

Edini slovenski tekmovalec Jani Brajkovič (Astana) je bil 20., v cilj je prikolesaril z glavnino v času zmagovalca. V vodstvu je ostal Američan Tejay van Garderen (BMC), za katerim 12 sekund na skupno petem mestu zaostaja Brajkovič.

Farrar je dosegel drugo etapno zmago na dirki v Koloradu, potem ko je dobil že uvodno preizkušnjo. Tokrat je o zmagi odločal skupinski sprint, Američan pa je premagal rojaka Taylorja Phinneyja in Italijana Alessandra Bazzano.

Nibali bežal že za šest minut
Van Garderen je v času zmagovalca končal na 14. mestu, kar je pomenilo, da je ubranil skupno vodstvo pred rojakom Christianom Vandom Veldom. Šest sekund za njima je Rus Ivan Rovni. Brajkovič je v času zmagovalca ciljno črto prečkal na 20. mestu.

Med etapo si je skupina ubežnikov, med katerimi je bil tudi Vincenzo Nibali, priborila že šest minut prednosti, a jo je glavnina ujela v zadnjih krogih etape po Colorado Springsu.

V šesti etapi čaka kolesarje 166 km dolga preizkušnja od Goldena do Boulderja, v zadnji, sedmi, pa se bodo v nedeljo v Denverju pomerili na kronometru.