Kolesarstvo
()
Branko Filip bo novi direktor Adrie Mobila. Foto: www.alesfevzer.com

Dodaj v

Filip novi športni direktor Adrie Mobila

Pred 20 leti dobil Dirko po Sloveniji
8. november 2018 ob 19:37
Novo mesto - MMC RTV SLO, STA

Novi športni direktor kontinentalne kolesarske ekipe Adria Mobil je Branko Filip. Nekdanji vrhunski tekmovalec je bil po koncu kariere vodja novomeškega mladinskega programa, pozneje pa trener in športni direktor različnih tujih ekip.

V Adrio Mobil se vrača z visokimi ambicijami, njegova vloga pa ne bo omejena le na člansko ekipo. Dozdajšnji športni direktor Srečko Glivar bo še naprej deloval v klubu, a pri drugih programih.

Filip je leta 1998 zmagal na Dirki Po Sloveniji in leto pozneje osvojil še naslov članskega prvaka v vožnji na čas ter si z odličnimi nastopi priboril mesto v takrat eni izmed največjih svetovnih ekip. Po sezoni 2002, v kateri je vozil za slovensko zasedbo Perutnina Ptuj-Krka-Telekom Slovenije, je res sklenil tekmovalno kariero, a se tako rekoč takoj posvetil trenerskemu delu. Sprva je delal v domačem klubu, nato pa služboval v Katarju in Turčiji.

"Zelo sem ponosen in počaščen, da bom vodil člansko ekipo Adria Mobil. V kolesarski karieri sem tekmoval v vseh kategorijah novomeškega kolesarskega kluba ter spoznal vrednote in odgovornost nošenja Adriinega dresa. Kot tekmovalec in trener sem deloval tudi v tujini, kjer sem pridobil dodatna znanja in ogromno prijateljev," je povedal Filip in poudaril, da bosta med prioritetami razvoj domačih mladih kolesarjev in delovanje na velodromu v Češči vasi.

"Glavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni bo vsekakor Dirka po Sloveniji, trenutno razmišljam, da se bolj osredotočimo na etapne uvrstitve. Kakovost kolesarjev na Dirki po Sloveniji je na najvišji ravni, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi in kolesarjem med prvo deseterico v skupnem seštevku. Prihodnji teden se dobimo s kolesarji na spoznavnih pripravah, kjer se bomo pogovorili o strategiji in osebnih ciljih za prihodnjo sezono. Ena izmed večjih sprememb bo, da bo ekipa opravila več skupnih treningov, večji poudarek bo na tehnično-taktičnih zaključkih s skupinskim sprintom in vožnji na čas," je dodal Filip.

A. G.
Prijavi napako
Komentarji
Ta novica trenutno še nima komentarjev.
Kazalo