Filippo Fortin je imel največ moči v šprintu. Foto: BoBo
Filippo Fortin je imel največ moči v šprintu. Foto: BoBo
Adria Mobil
Kolesarji Adrie Mobila so se zelo trudili, a jim ni uspelo ponoviti lanskega uspeha. Foto: BoBo
Zmaga Italijana Fortina na 2. VN Adrie Mobila

Član ekipe Europa Ovini je imel v ciljnem šprintu po 176,6 km v Novem mestu več moči od rojakov Alberta Cecchina (Team Roth) in Eugenia Banija (Amore & Vita Selle).

Sedmi je bil Rok Korošec (Radenska), osmi Andi Bajc (Amplatz-BMC), deseti pa Gašper Katrašnik (Adria Mobil). Med dvajseterico so končali še trije Slovenci. Vsi so prišli v cilj v času zmagovalca. V cilj je prišlo le 70 kolesarjev, na štartu jih je bilo skoraj 180.

Druga velika nagrada Adrie Mobila je bila v primerjavi z lansko premierno dirko, ki jo je dobil domačin Marko Kump, precej težja. Kar nekaj časa je trajalo, da so se v begu našli pravi kolesarji, ki pa si večje prednosti niso prikolesarili. Glavnina v ozadju je imela ubežnike pod nadzorom, 30 kilometrov pred ciljem na vzponu na Dolž pa je bilo bega konec. V zadnjih nekaj kilometrih je srečo poskusila trojica, v kateri je bil tudi Adriin Radoslav Rogina, vendar je ostala praznih rok.

Postalo je jasno, da bo o zmagovalcu odločal šprint na osrednjem trgu v Novem mestu, v tem pa so bili za tekmece premočni prej omenjeni Italijani s Fortinom na čelu.

Zmaga Italijana Fortina na 2. VN Adrie Mobila