Kolesarstvo
(5)

Poudarki

 • Jure Golčer veliki junak 15. slovenske pentlje
 • Zadnja etapa Italijanu Francescu Chicchiju
 • Vzdušje na dirki pokvarilo deževno vreme
Jure Golčer
Jure Golčer je v štirih dneh osvojil kar dve Dirki po Sloveniji. Foto: MMC RTV SLO
       Ker sem v italijanski ekipi, bi bil bolj zadovoljen s kakšno zmago v Italiji.       
 Jure Golčer
Francesco Chicchi
27-letni Francesco Chicchi je leta 2002 postal celo svetovni mladinski prvak. Foto: EPA
VIDEO
Golčer zlahka ubranil prednost

Dodaj v

Golčerju druga Dirka po Sloveniji

Zmagovalec zadnje etape Italijan Chicchi
14. junij 2008 ob 16:01,
zadnji poseg: 14. junij 2008 ob 16:17
Novo mesto - MMC RTV SLO

Jure Golčer je na paradi šampionov pričakovano ubranil prednost pred zasledovalci in se v štirih dneh veselil še druge zmage na Dirki po Sloveniji.

Zadnjo, četrto etapo slovenske pentlje je po ciljnem šprintu v Novem mestu dobil Italijan Francesco Chicchi, drugi je bil Jure Kocjan, tretji pa Alessandro Donati. V skupnem seštevku je Jure Golčer (LPR Brakes) slavil z 10 sekundami naskoka pred Francom Pellizottijem (Liquigas), tretji pa je bil obetavni Hrvat Robert Kišerlovski (+0:29), ki vozi za novomeško moštvo Adria Mobil.

Bolj vesel zmage v Italiji
"Zmaga je za vsakega domačega kolesarja velik uspeh. Drugače pa ne vem ... ker sem v italijanski ekipi, bi bil bolj zadovoljen s kakšno zmago v Italiji. Šefi so zadovoljni z vsako zmago, posebej če slavimo pomočniki, kar pomeni, da je ekipa res dobra," je malce presenetljivo izjavo podal sicer skromni Golčer in še dodal: "Danes bom zmago proslavil v domačem Mariboru."

Z gorskega na cestno kolo
Golčer, ki je po kazni za Tomaža Noseta naknadno postal zmagovalec slovenske pentlje leta 2006, je tako po sredi, ko je šele prejel rumeno majico za zmago pred dvema letoma, pred novomeškim Rotovžem slavil še drugo zmago na najzahtevnejši slovenski kolesarski dirki. 30-letni Mariborčan, ki letos brani barve irsko-italijanskega moštva LPR Brakes, je tako prišel do svoje devete zmage v profesionalni karieri. Nekdanji gorski kolesar je na "cesto" presedlal šele pred sedmimi leti in seveda velja za specialista za gorske preizkušnje.

Vreme nagajalo prirediteljem
Svojo oceno je po koncu podal tudi direktor slovenskega Toura Bogdan Fink: "Prvi dan odlično, dobra etapa, lepo vreme. Potem nam je šlo slabše, predvsem vremensko. Na Krvavec je bila odlična etapa, mislim, da smo se prav odločili, da smo jo skrajšali. Danes znova dež. Golčer je bil vsa dosedanja leta bolj v ozadju, imel je status pomočnika. Tokrat se je v kraljevski etapi dokazal in v neposrednem dvoboju ugnal Pellizotija."

Dvakratni zmagovalec dirke Mitja Mahorič je osvojil pikčasto majico za najboljšega na gorskih ciljih. najboljši mladi kolesar je bil v dresu novomeške Adrie Mobila Hrvat Robert Kišerlovski, medtem ko je bil najboljši šprinter Italijan Enrico Rossi.


15. Dirka po Sloveniji, 4. etapa:
Celje-Novo mesto, 157 km: 1. F. CHICCHI ITA 3:32:07
2. J. KOCJAN SLO
3. G. BALDUCCI ITA vsi
4. E. ROSSI ITA
5. M. BELLETTI ITA isti
6. S. CADAMUROE ITA
7. A. CURTOLO ITA čas

Končni vrstni red:          
 1. J. GOLČER     SLO   15:06:19
2. F. PELLIZOTTI ITA +0:13
3. R. KIŠERLOVSKI HRV 0:29
4. R. ROGINA HRV 0:43
5. S. ŠPILAK SLO 0:51
6. P. NIEMEC POL 1:00
7. G. BOLE SLO 1:06
 
T. G.
Prijavi napako
Komentarji
wajdowc
# 14.06.2008 ob 21:14
Vem da se ne sklada s clankom, sam zakaj RTV ne objavi nic od Robica???
Vodi namrec ze za 14h!
kolesar
# 14.06.2008 ob 20:09
Škoda da je tale dež odplaknil ves trud Novomeščanov. Dirka je bila dost nezanimiva, gledalcev pa v vseh etapah skupaj niti za desetino tolk, kot jih je bilo v najmanj obiskani etapi na Giru. Se bojim, da so velike ekipe zadnjič vozile na slovenskih cestah.
b3dan3c
# 14.06.2008 ob 16:55
Kaj je narobe s 4 etapami?
EjaY
# 14.06.2008 ob 16:45
dobr da so be ble clo 4 etape no.
warlord
# 14.06.2008 ob 16:19
Glede na to, da smo šele pred par dnevi dobil zmagovalca dirke po Sloveniji 2006, bo treba počakat vsaj do leta 2010, da vidmo, če je res uradno zmagal. Kolesarstvo je žal samo še farsa.
Kazalo