Andre Greipel, ki je na Touru dobil že šest etap, je v odlični formi že na začetku sezone. Foto: EPA
Andre Greipel, ki je na Touru dobil že šest etap, je v odlični formi že na začetku sezone. Foto: EPA

V zaključku 172 kilometrov dolge preizkušnje od Zoo Parc de Beauvala do Saint-Amand-Montronda je imel Greipel več moči od Francoza Arnauda Demareja in rojaka Johna Degenkolba. Drugi Slovenec na dirki Simon Špilak je skozi cilj prikolesaril na 72. mestu, prav tako v času zmagovalca.

V skupnem vodstvu ostaja svetovni prvak Michal Kwiatkowski pred Avstralcem Rohanom Dennisom in Degenkolbom. Špilak je z 32 sekundami zaostanka na 65. mestu, Božič je 86., zaostaja pa 38 sekund.
Greipel posvetil zmago bolni mami
"Čeprav bomo jutri imeli še eno možnost, smo že danes dosegli cilj, eno etapno zmago. Zdaj bomo vsi delali, da bi bil naš najboljši Tony Gallopin čim višje v skupnem seštevku. Današnja etapa je plod ekipnega dela, predvsem Greg Henderson mi je v šprintu omogočil odličen izhodiščni položaj. Demare je bil hiter, toda zadržal sem prednost in ga premagal. Bila je lepa etapa, naša ekipa je delovala brezhibno. Zmago bi rad podaril mami, trenutno preživlja težke čase," je po svoji prvi zmagi na tej dirki dejal nemški državni prvak.

Contador še eno leto član ekipe Tinkoff-Saxo
Alberto Contador je podaljšal sodelovanje z ekipo Tinkoff-Saxo. Šestkratni zmagovalec največjih tritedenskih dirk ostaja prvo ime ekipe do konca sezone 2016. Contador je sezono 2015 začel z zmago na dirki Ruta del Sol, v sredo jo bo nadaljeval na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Glavni cilj Španca sta letošnji Dirki po Italiji in Franciji, kjer si želi končati na vrhu.

"To je zame zelo pomembno. Vedel sem, da dolgo ne bi mogel čakati, kajti če bi moral iskati druge možnosti, bi to moral storiti čim prej, da bi se pripravil na ekipo. Pretehtali smo vse možnosti in Tinkoff-Saxo je skupina, ki mi zagotavlja uspehe na največjih dirkah. Vesel sem, da smo sklenili pogodbo. Že pet let delam z Bjarnejem Riisom, da bom sodeloval z njim še eno leto je izjemno. Zelo sem vesel, komaj čakam na dirke," je povedal Contador.

Zoo Parc de Beauval- Saint-Amand-      
Montronda, 172 km:                     
  1. A. GREIPEL        NEM     4:30:18 
  2. A. DEMARE         FRA         vsi 
  3. J. DEGENKOLB      NEM             
  4. M. MATTHEWS       AVS        isti 
  5. J. J. ROJAS       ŠPA             
 12. B. BOŽIČ          SLO         čas 
 77. S. ŠPILAK         SLO             
                                       
Skupni vrstni red po 2. etapi:         
  1. M. KWIATKOWSKI    POL     9:53:16 
  2. R. DENNIS         AVS    isti čas 
  3. J. DEGENKOLB      NEM        0:02 
  4. T. MARTIN         NEM        0:07 
  5. M. MATTHEWS       AVS        0:09 
 65. S. ŠPILAK         SLO        0:32 
 86. B. BOŽIČ          SLO        0:38