Kolesarstvo
Jani Brajkovič je letos na Dirki po Sloveniji osvojil osmo mesto. Foto: MMC RTV SLO/T. O.

Dodaj v

Jani Brajkovič za naslednjo sezono nima kluba

Adria z 11 kolesarji, kapetan bo Rado Rogina
22. november 2018 ob 16:59
Ljubljana - MMC RTV SLO

Jani Brajkovič zapušča Adrio Mobil, kakšna bo njegova prihodnost, pa še ni znano. Ali se že spogleduje s koncem kariere?

"Če sem iskren, ne vem, kaj bo. Ničesar nočem komentirati, je pa tako, da za zdaj še ne iščem novega kluba," nam je povedal 34-letni Brajkovič, potem ko je iz kluba Adria Mobil prišlo sporočilo, da je (ob Hrvatu Josipu Rumcu) zapustil novomeško ekipo.

Brajkovič se je v matični klub, ki ga je zapustil leta 2005, tako vrnil le za eno sezono. Na Dirki po Sloveniji je dokazal, da je še sposoben lepih dosežkov, saj je bil v skupnem seštevku med deseterico.

Jani Brajkovič je leta 2006 nosil majico vodilnega na Dirki po Španiji, leta 2010 pa je zmagal na kriteriju Dauphine.

Adria z 11 kolesarji, kapetan bo Rado Rogina
Za Adrio Mobil bo leta 2019 tekmovalo 11 kolesarjev iz Slovenije, Hrvaške in Srbije, z novim športnim direktorjem Brankom Filipom pa se želijo še dodatno utrditi kot vodilna cestnokolesarska ekipa v regiji.

Filip hkrati prevzema tudi koordinacijo preostalih programov kluba. V pomlajeni ekipi bo kapetansko vlogo opravljal Rado Rogina, ki bo tudi vodilni mož na najpomembnejših etapnih dirkah. V bolj ravninskih in šprinterskih zaključkih bosta v ospredju Marko Kump in Dušan Rajović, ki bo ciljal tudi na vrhunsko uvrstitev na evropskem in svetovnem prvenstvu v kategoriji do 23 let.

David Per, Žiga Grošelj in Gašper Katrašnik so po besedah Filipa dozoreli v odlične kolesarje in se zdaj od njih pričakujejo tudi zmage. Jon Božič se bo posvetil kronometru in iskal možnost zmag s pobegom.

Člani kategorije U23 Žiga Horvat, Gorazd Per, Aljaž Jarc in Aljaž Omrzel bodo nabirali izkušnje in se z mlado reprezentanco potegovali za zmage v dirkah pokala narodov.

T. O.
Prijavi napako
Komentarji
bullshit_
# 22.11.2018 ob 19:40
Ne bom pozabil kako sem se drl in navijal, ko ga je Contador skušal stret na Alpe d'Huez na Dauphinéju 2010. Epsko!
kvadratura kroga
# 22.11.2018 ob 18:13
Lepo bi bilo da mu Adria omogoči da se upokoji doma,nekaj je pa prispeval dolenjskemu pa slovenskemu kolesarstvu...al kako?
grega7
# 22.11.2018 ob 20:56
Brajko je zmagal Dauphine, generalko pred Tourom, ni pa dobil etape na TDF, je bil med top 10 generalno. Prva slovenska etapna zmaga na Touru je bila lanska Rogličeva. Ne vem, škoda da mu ni šlo vse po načrtih, obetal je še precej več kot je dosegel. Pa nehajte s temi padci. Bi rad vas videl pasti pri veliki hitrosti in se nato pobrati v nekaj sekundah in nazaj na kolo. Gotovo ti načnejo tudi psiho. Srečno!
bruhnmici
# 22.11.2018 ob 19:17
Jani, hvala za vse uspehe. Pa čimveč sreče pri podpisu še kakšne pogodbe. Jaz sem z veseljem navijal zate.
muzejčanka
# 25.11.2018 ob 10:45
Janez Brajkovič je bil in bo ostal v srcu slovenskih ljubiteljev kolesarstva zapisan z zlatimi črkami. Bil je eden prvih slovencev, ki so se lahko kosali z vsemi najboljšimi kolesarji na svetu. Premagati enega največjih vseh časov (Contador) je bilo nekaj nemogočega za tiste čase. Bil je takrat eden največjih talentov na svetu in kaj se je zgodilo, da ni uspel razviti talenta do konca se ne bom vtikala. Dejstvo je, da si verjetno noben športnik ne želi tega. Vsi ki se norčujete in ga ponižujete se mi smilite. Sploh se ne zavedate, da v bistvu opisujete svoj jaz. Lp
rokers
# 24.11.2018 ob 08:48
Naj dodam še en njegov velikanski uspeh: ne samo top10 na TdF, ter zmaga na Dauphine in rdeča majica na vuelti, katere ste omenjali, tu je še drugo mesto na Lombardiji, kar je najboljši Slo rezultat na monumentih. In mi gre res na jetra, da nekateri omenjate, kot da ni dosegel nič, ne Rogla, ne Mohorič nista na monumentih bila niti blizu temu rezultatu, pa jih kujemo v zvezde (seveda zasluženo). Brajko je imel precej nesreče in mogoče smo preveč pričakovali, a verjamem, da tudi ni imel takih prilik v tujih ekipah, kot jih imajo sedaj ostali naši. On in Valjo bosta res prava začetnika Slovenskega kolesarskega razcveta (kar se etapnih dirk tiče). Meni ni ostal v spominu zgolj njegov epski boj s Contadorjem, temveč tudi cel TdF ko se je boril za top10, ter slovensko dirko 2012, ki jo je zmagal v napetem boju s Pozzovivom (ki je še vedno med najboljšimi - škoda da Brajko ni: kak boj sta bila na Soriško, kjer nas je bilo nekaj navdušencev)..Upam, da karkoli bo delal naprej bo prav tako uspešen z nekaj manj smole (oz več sreče, ki je tudi pomemben faktor v profi kolesarjenju)

pa še glede naših zanimiv članek (intervju) z Mohotom na: http://www.cyclingnews.com/features/moho
ric-ready-for-a-leadership-role-and-classics-tilt-in-2019/ verjamem, da bo znal bit nevaren na klasikah - meni se zdi, da mu je celo Sanremo bolj pisan na kožo kot severne klasike, a tudi tam bo v naslednjih letih zelo verjetno štel med favorite. Je tudi odvisno kake cilje bo imel naslednje leto Nibali (ki si zelo želi zmagat še kak monument).
pazi_mina
# 22.11.2018 ob 17:50
Mogoče ga vzamejo v Padalsko društvo Bovec
miško5lin
# 23.11.2018 ob 19:35
pazi_mina

# 22.11.2018 ob 17:50
Mogoče ga vzamejo v Padalsko društvo Bovec
--------------------------------------------------------------

Kljub vsemu se mi zdi, da ni lepo pisati takšnih komentarjev o legendi slovenskega kolesarstva.
vidur
# 22.11.2018 ob 22:06
Brajko je legenda in upam, da bo tako ali drugače ostal v kolesarstvu! Vso srečo!
soleti
# 22.11.2018 ob 20:51
Prevelike apetite smo glede njega imeli, sploh ko je bi v ekipi Armstronga in ga je Lance sam hvalil kakšen potencial je.. Še en dokaz več kako je bil Armstrong zgoljufan do amena.
Sicer Brajko v redu dečko, v vrhunskem kolesarstvu pa nikoli nek presežek, če gledamo ostale naše, ki so nekaj dosegli. Dejstva in rezultati pač to kažejo.
LaSalle
# 22.11.2018 ob 20:46
Dosti Slovencev je UAE Emiratih in Bahrain Meridi. Komotno lahko nadaljuje kot del kakega kluba, pomočnik, trener ali podobno. Je bil eden vidnejših slovenskih kolesarjev. Včasih se je govorilo da je Čerin prevozil Tour de France. To je blo uau, no Brajko je celo zmagal etapo. Danes je veliko dobrih kolesarjev. Rogla, Moho, ... rekel bi prvi šport v Sloveniji.
Figeto
# 22.11.2018 ob 18:39
V penzijo.
Bob Sacamano
# 28.11.2018 ob 10:36
Veliko vas pozablja da je Jani majico vodilnega na Vuelti nosil 2 krat. Ne samo leta 2006, ampak tudi 2013.
janipapillon
# 27.11.2018 ob 17:54
Bravo Jani, vrhunska kariera.
Se opravičujem za subjektivnost; nekaj vrhunskih rezultatov športnika mi pač pomeni vrhunsko kariero.
Iz jame pa:
Wonderful Losers
Pa uraden trailer
Al pa, kdo že, jre not padu?
rokers
# 24.11.2018 ob 10:14
Miškolin: mislim, da so vseeno sedaj drugačni časi in lahko tudi "tujci" v močnih ekipah dobijo glavno vlogo. To ne zmanjšuje res vrhunskega dirkanja trenutno naših vrhunskih kolesarjev, a bi si Jani v takratni formi (med 2010 - 2013) zaslužil večjo pomoč ekipe in kapetansko vlogo - je pa res da ni izbral najbolj primerne ekipe: tako Radioshack kot Astana sta bili top ekipi takrat.
Janko Jazbec
# 23.11.2018 ob 07:29
Jani si zasluži penzion. Ne more biti vsak naš kolesar tudi najboljši, ampak on je bil v času svoje rdeče majice na vuelti temu presneto blizu. potem ga je žal pohopsal Armstrongov dobro naoljen stroj, vemo pa, koliko možnosti so imeli tam mladi talenti, razen, da so se razvili v odlične vodonoše, pomočnike in pribočnike.
iluvatar
# 23.11.2018 ob 06:44
Če bi tolikokorat, kot je padel - zmagal, bi bilo drugače. Tolk smole, če je to smola, ne vidiš pogosto.
aufzic
# 22.11.2018 ob 21:47
Glede na njegove objave na spletnih omrežjih se precej seznanja z nutricionistiko. Mogoče bi pa res bil pravi kot svetovalec za prehrano za profije, profi-amaterje ali povsem amaterje ...ali pa še za kavčarje :) Vsekakor je z resnim kolesarjenjem zaključil. Srečno, Brajko! Z Valjavcem in mogoče Andrejem so bili pred desetletjem nosilci našega kolesarstva.
Tecumseh
# 24.11.2018 ob 18:04
Bo lahko na slovenske amaterje prenašal kar ga je Armstrong naučil.
miško5lin
# 24.11.2018 ob 12:56
Drugače je res, da če si tujec, težje prideš do liderstva v ekipi. Moraš biti vsaj eno do dve klasi boljši od domačina.
Malce je vse skupaj lažje sedaj, ko je Sagan postavil vse na glavo. Kljub temu je še vedno tako kot včasih.

Jan Polanc mora vedno med prvimi na firngo, dočim domačina Contija stalno čuvajo in forsirajo. Ravno tako ostale Italijane v tej ekipi.

Zato mi je tudi malce nenavadno, zakaj je zaradi takšnega protekcionizma v tej ekipi Tadej Pogačar podpisal za to ekipo. Upam, da to ne bo kakšna prevelika napaka.

Tudi npr, če bi Roglič letos tako vozil na TdF kot domačin Kruijswijk, bi ga verjetno po kakšnem opominu dodatno kaznovali ali celo kako drugače disciplinirali.
miško5lin
# 24.11.2018 ob 09:07
rokers

24.11.2018 ob 08:48
da tudi ni imel takih prilik v tujih ekipah, kot jih imajo sedaj ostali naši.
-------------------------------------------------------------------------------------
Tudi on je imel priliko. Vsak jo ima.

Tudi Roglič in Mohorič v začetku nista bila nič. Predvsem Roglič, ki so mu za povrh še ob kakšnem neumnem padcu najedali naj gre rajši nazaj skakat.

Priliko v pelotonu si mora vsak sam izboriti. S talentom, pridnostjo, pametjo itd...

Vse to velja tudi za vse ostale kolesarje, ne samo za naše iz male Slovenije kot velikokrat brez veze tako radi poudarjamo.
lenoritis
# 23.11.2018 ob 23:46
Jaz bi se Janija pri nasvetih o prehrani raje izogibal, vsaj kot kolesar. Mislim, da si je s svojimi prehranjevalnimi navadami izkopal jamo, v katero je nazadnje sam padel.
d_a_r_k_o
# 23.11.2018 ob 18:52
Zapustil na svojo željo?
Kazalo