Primož Roglič je najboljši slovenski kolesar letošnje sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Primož Roglič je najboljši slovenski kolesar letošnje sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Zadnje dejanje kolesarske sezone Katrašniku

venskih tleh, 16. velike nagrade Avtomojster.

V Podsmreki so podelili še zlato kolo za najboljša kolesarja sezone, to sta Polona Batagelj in Primož Roglič.

Zlato kolo podeljujejo kolesarki in kolesarju, ki sta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze najvišje uvrščena. To sta letos Polona Batagelj in Primož Roglič, pa čeprav je nekaj dvomov, ali je lestvica UCI-ja sploh pravilna in ali ni višje uvrščen Grega Bole. Nagrado za najboljšega mlajšega člana je dobil David Per, ki naj bi v prihodnje kolesaril za novo ekipo svetovne serije Bahrain-Merido.

Dirko v Podsmreki je na koncu dobil Katrašnik. Ta je skupaj z deseterico pobegnil v šestem od desetih krogov, skupaj so dobro sodelovali, zadaj pa je glavnino nadzorovala Adria Mobil. Prednost je iz kroga v krog večala in kmalu je postalo jasno, da bo zmagovalec nekdo iz ubežne enajsterice. Katrašnik je bil v sprintu močnejši od dveh članov mladinske reprezentance Žige Jermana iz Radenske in Žige Horvata iz Tropovcev, ki pa bo prihodnji sezoni nosil dres novomeške ekipe.

"Dvesto metrov od cilja, ko sem začel sprintati, sem videl, da imam še nekaj moči. Da si zares zmagal, pa vidiš, ko prečkaš ciljno črto," je razložil Katrašnik, ki je še prejšnji teden v Katarju dirkal v dresu slovenske reprezentance mlajših članov.

V Podsmreki so bili na startu vsi najboljši kolesarji slovenskih ekip, iz svetovne serije pa Kristijan Koren in novopečeni očka Marko Kump, preostali pa so jo izpustili iz takšnih in drugačnih razlogov. Pri članicah je trojno zmago slavila ekipa BTC City Ljubljana, prva je bila Polona Bategelj, druga Urša Pintar in tretja Karin Penko.

Zadnje dejanje kolesarske sezone Katrašniku