Peter Sagan je bil najmočnejši v šprintu. Foto: EPA
Peter Sagan je bil najmočnejši v šprintu. Foto: EPA
Sagan najhitrejši v Wevelgemu

Po 243 km je Sagan v šprintu ubežne četverice slavil pred Belgijcem Sepom Vanmarckom (Lotto) in Rusom Vjačeslavom Kuznecovom (Katjuša).
"Zelo sem zadovoljen, da sem končno tudi v mavrični majici dosegel uspeh. Zmago podarjam očetu svojega dekleta, ki preživlja težke čase. V zadnji vzpon je šel prvi Fabian Cancellara, drugi so mu sledili. Morda so nekateri mislili, da smo počivali, vendar smo vsi štirje ves čas zelo dobro sodelovali. V ciljnem sprintu sem šel na vso moč, bližje je bil cilj, bolje sem se počutil. Danes sem bil resnično dober, zato sem se tudi lahko veselil končne zmage," je na cilju klasične enodnevne preizkušnje dejal 26-letni kolesar Tinkoffa, ki je na tej dirki zmagal že leta 2013.

Dolgo je bil v begu Kuznecov, vendar so ga Sagan, Vanmarcke in Fabian Cancellara ulovili približno 30 km pred ciljem, v ciljnem šprintu pa je imel največ moči cestni svetovni prvak iz Richmonda, praznih rok pa je ostal izkušeni Cancellara. Luka Mezgec je končal na 12. mestu.

Motorist povozil nesrečnega Demoitieja
Dirko je zaznamovala huda poškodba Belgijca Antoinea Demoitieja (Wanty), ki so ga odpeljali v bolnišnico v Lillu. Nesreča se je zgodila na severu Francije v Sainte-Marie-Cappelu, ko je motorist, ki je bil v spremljevalni ekipi, povozil nesrečnega 25-letnega Demoitieja, ki je pred tem padel. S hudimi poškodbami je končal v bolnišnici v Lillu. Iz njegove ekipe Wanty so javili, da gre za zelo resne poškodbe.

Končni vrstni red, 243 km:             
  1. P. SAGAN          SLK     5:55:12 
  2. S. VANMARCKE      BEL         vsi 
  3. V. KUZNECOV       RUS        isti 
  4. F. CANCELLARA     ŠVI         čas 
  5. A. DEMARE         FRA       +0:11 
  6. F. GAVIRIA        KOL         vsi 
  7. J. ROELANDTS      BEL             
  8. J. GUARNIERI      ITA             
  9. G. VAN AVERMAET   BEL        isti 
 10. M. MORKOV         DAN             
 ...                                   
 12. L. MEZGEC         SLO         čas 
 60. M. KUMP           SLO       11:05 
Sagan najhitrejši v Wevelgemu