Marko Kump se vrača v matični klub. Foto: Adria Mobil
Marko Kump se vrača v matični klub. Foto: Adria Mobil

V njej je bil moštveni kolega španskega asa Alberta Contadorja, za katerega pravi, da je včasih "kar malo naporen in nervozen". Kump se je vrnil domov, potem ko mu je potekla pogodba v eni najboljših ekip na svetu.

Želi preživeti več časa s sinom
"Spoznal sem, da nastopanje v tako veliki ekipi ni zame. Poleg kakovosti se moraš sprijazniti z načinom življenja profesionalca. Jaz se nisem. Dirke, potovanja, priprave so si sledile iz dneva v dan. Počitka skoraj da ni bilo. Ko se mi je rodil otrok, je bilo vse še težje. Pred leti sem se v Adrii počutil odlično in vem, da je to ekipa zame. Želim si več miru in bolj umirjeno življenje ter želim si preživeti več časa s sinom. V tako dobri ekipi, kot je Tinkoff Saxo, se je težko dokazati, ker je vedno v ekipi nekaj kolesarjev, ki so boljši. Nekajkrat sem bil med prvo deseterico. Največji uspeh letos je bilo tretje mesto na dirki Criterium International HC cat,"
je za spletno stran Novomeščanov povedal Kump.

Contador veliko zahteva od ekipe
Dolenjec je o sodelovanju s Contadorjem, ki so mu zaradi dopinga odvzeli naslova zmagovalca Toura iz leta 2010 in Gira 2011, povedal: "Ga občudujem. Ves dan je zaseden, tako na pripravah kot na dirkah. Z njim je vedno njegov piar in kar naprej ima obveznosti. Sicer je neverjetno motiviran in od ekipe zahteva veliko. Včasih je kar malo naporen in nervozen, ker hoče imeti stoodstotno podporo. Po dirki zelo ceni delo pomočnikov, in to tudi na glas pove. Neverjetno je, kako je borben in motiviran. Zanj ni izgubljene dirke. Bori se do konca, čeprav vsi vemo, da je dirka izgubljena."

Novomeščani so tako že sestavili okostje ekipe za naslednjo tekmovalno sezono. Pred dnevi so pogodbe podaljšali Kristjan Fajt, Primož Roglič, Klemen Štimulak in Radoslav Rogina. S Kumpom bo imela Adria najmočnejšo ekipo do zdaj.