Marko Kump je zmagal četrtič v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Marko Kump je zmagal četrtič v letošnji sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Kump že do četrte zmage v sezoni
Kump dobil dirko za VN Adrie Mobila

Dirko, dolgo 168,3 kilometra, je po pričakovanju odločil skupinski šprint. Za 26-letnega Kumpa je to četrta zmaga v sezoni.

Od Slovencev se je med najboljših deset uvrstil še Jan Tratnik, zasedel je četrto mesto.
Ekipa ohranila mirno kri
Kolesarji Adrie Mobila, ki so napovedovali zmago svojega šprinterja, so nalogo opravili rutinsko. Ves čas dirke so imeli stvari pod nadzorom, pa čeprav so nastopili le s sedmimi tekmovalci, saj sta zaradi poškodb oziroma bolezni manjkala Rado Rogina in Klemen Štimulak. A so zmogli svojega prvega aduta v zaključek pred Kandijski most pripeljati v ugodnem položaju, ki ga je ob pomoči navijačev nekdanji kolesar profesionalne ekipe Tinkoff Saxo dobro izkoristil. To niti ni nič čudnega, saj je Kump ta šprint opravil že velikokrat. Dobro je vedel, da je na most treba priti na tretjem ali četrtem položaju.

"Če danes ne bi zmagal, bi se slabo počutil. Vedeli smo, kaj mora storiti ekipa in ta se je kljub temu, da se je poznalo, da smo nastopili z enim kolesarjem manj kot tekmeci, držala navodil in mi zagotovila ugoden položaj za šprint. V zadnjih krogih po Novem mestu je bilo sicer nekaj zmede, a je ekipa ohranila mirno kri. Na dirki je sicer bilo veliko napadov, a pravih možnosti za njihov uspeh ni bilo. Vedeli smo, katere ekipe imajo močne šprinterje, po tihem pričakovali njihovo pomoč, a je ni bilo. Toda nič zato," je bil zadovoljen Kump.

Pedala vrtel tudi Brajkovič
Dirka je bila od samega začetka zelo aktivna. V domačih krajih, v Beli krajini, se je kazal Jani Brajkovič, najbrž prvi zvezdnik dirke, po 100 kilometrih sta ušla dva Avstrijca. V zadnjih krogih so nato iz glavnine skočili trije kolesarji, med njimi tudi Slovenca Marko Pavlič (Radenska) in Dean Bajt (Amplatz), v zadnjem krogu je poskušal presenetiti tudi rekonvalescent Matej Mugerli, tokrat tako kot Brajkovič v dresu slovenske reprezentance. A vsi poskusi napadov so bili zaman.

Končni vrstni red, 168,3 km:          
  1. M. KUMP          SLO      4:08:23
  2. F. FORTIN        ITA             
  3. M. GAVAZZI       ITA             
  4. J. TRATNIK       SLO          vsi
  5. M. WEISS         AVT             
  6. J. PARRA         KOL             
  7. M. SCARTEZZINI   ITA             
  8. S. VIERO         ITA             
  9. D. BIEDERMANN    AVT         isti
 10. L. MUFFOLINI     ITA             
 ...                                  
 13. M. OTONIČAR      SLO             
 14. G. KATRAŠNIK     SLO             
 17. A. BAJC          SLO          čas

Kump že do četrte zmage v sezoni
Kump dobil dirko za VN Adrie Mobila