Svetovno prvenstvo bo potekalo v Richmondu v zvezni državi Virginija. Foto: www.alesfevzer.com
Svetovno prvenstvo bo potekalo v Richmondu v zvezni državi Virginija. Foto: www.alesfevzer.com
Kolesarji na svetovno prvenstvo v ZDA

Štangelj je imel na širšem seznamu še Simona Špilaka, Kristjana Fajta, Primoža Rogliča, Mateja Mugerlija in Mateja Mohoriča, tik pred zdajci pa je odpadel še Jan Polanc.

"Prepričan sem, da to je ekipa, ki lahko največ da na SP. Delo nikoli ni lahko, vedno so žrtve. Žal mi je Jana. Po mojem mnenju proga najmanj ustreza njemu. On lahko že letos razmišlja o prihodnji olimpijadi, bo pa moral pozabiti na letošnje svetovno prvenstvo. Simon se je sam odločil, da ne gre, zaradi pomanjkanja motivacije in dolge sezone. Resna kandidata sta bila tudi Mohorič in Roglič. Da ne bom ponavljal: imamo šest prostih mest in ta so zasedena s kolesarji, ki jim proga glede na trenutno formo najbolj ustreza," je razložil Štangelj.

"Koren je, tako kot svoji ekipi, v reprezentanci navajen pomoči. On lahko opravi delo ne enega, ampak več kolesarjev. Borut bi morebiti bil pomočnik samo v zaključku dirke oziroma glede na medsebojni dogovor vodij. Marko dobro ve, da mora fante držati na pravih mestih. Pibernik je podoben kolesar kot Bole, vendar na startu ne bo imel vloge 'liderja', ampak bo predvsem pomočnik. V začetku se bo treba prebiti skozi vse pasti in sita, v nadaljevanju pa se bo treba povsem podrediti Mezgecu, Boletu in tudi Božiču," je še o ekipi dodal Štangelj.

Skupaj je na seznamu 15 slovenskih kolesarjev in kolesark. Selektor ženske reprezentance Gorazd Penko bo računal na Polono Batagelj in Uršo Pintar, že 20. septembra pa bo tam imel svojo ekipo BTC City Ljubljana; nastopila bo na moštvenem kronometru.

Selektor mlajših članov Martin Hvastija je izbral Roka Korošca, Gašperja Katrašnika in Davida Pera, selektor mladincev Andrej Cimprič pa Tadeja Pogačarja, Žigo Jermana, Jako Primožiča in Gorazda Pera. Medtem ko je cilj Hvastije deseterica, je Cimprič napovedal boj za medalje.

Slovenski kolesarji bodo dirkali le na cestnih dirkah, vožnji na čas pa so se letos odpovedali.

Kolesarji na svetovno prvenstvo v ZDA