Martin Hvastija se bo moral do 7. julija odločiti, kateri trije slovenski kolesarji bodo nastopili na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: BoBo
Martin Hvastija se bo moral do 7. julija odločiti, kateri trije slovenski kolesarji bodo nastopili na olimpijskih igrah v Londonu. Foto: BoBo

Potem ko so pred dnevi na isti dirki ukradli kolesa poljski reprezentanci, je zdaj podobna usoda doletela člane slovenske izbrane vrste. Selektor Martin Hvastija je potrdil, da so kolesarji čez noč ostali brez koles. Dirke seveda niso mogli dokončati in so se morali predčasno vrniti domov:

"Pred zadnjo etapo so nam ukradli osem koles in nismo nastopili, tako da smo izgubili nekaj točk in padli s četrtega na osmo mesto. V torek se sicer spet odpravljamo v Italijo, kjer bo v Rimu na sporedu dirka za Veliko nagrado Liberazione, ki je ena najpomembnejših amaterskih dirk na svetu. Letos smo znova ujeli stik s konkurenco po lanski dokaj ponesrečeni sezoni in po menjavi generacij smo letos znova v igri za najvišja mesta."

Na novinarski konferenci se je selektor dotaknil tudi nastopa na olimpijskih igrah. Poleg treh že prej znanih najožjih kandidatov za nastop v Londonu (Borut Božič, Grega Bole in Jani Brajkovič) je Hvastija opozoril tudi na Simona Špilaka:

"Tudi nanj resno računam. Zagotovo bo boj za tri mesta na olimpijskih igrah še hud. Zadnji rok za prijavo dokončnih potnikov za London je 7. julij, kar sovpada s koncem prvega tedna Dirke po Franciji. Fantje imajo možnost, da se še izkažejo. Bole je pred kratkim prestal operacijo žolčnih kamnov, dobro okreva in načrtuje nadaljevanje tekmovalne sezone konec maja. Božič stopnjuje formo za Tour in ravno tako Brajkovič."