Trenutno je taktika moštva prilagojena Mateju Mugerliju, na Dirko po Sloveniji pa bo znova zmago napadal Radoslav Rogina. Foto: Adria Mobil
Trenutno je taktika moštva prilagojena Mateju Mugerliju, na Dirko po Sloveniji pa bo znova zmago napadal Radoslav Rogina. Foto: Adria Mobil
Novinca v moštvu sta dva iz mladinskih vrst. Foto: Adria Mobil
Adria Mobil predstavila moštvo za novo sezono

srečo, zaradi katere je moral prestati operacijo medenice, še ni pripravljen na tekmovanja.

Kolesar Adrie Mobila trenutno opravlja rehabilitacijo v Šmarjeških Toplicah, kdaj pa bo lahko spet sedel na kolo, za zdaj ni jasno. "Dejstvo je, da ne bom prehiteval reči. Kdaj se bom vrnil na kolo, bodo povedali zdravniki. Še prejšnji teden sem hodil s pomočjo bergel, zdaj sem sicer te odvrgel, a s treningi bom moral še počakati. Skoraj zagotovo bom izpustil prvi del sezone, zelo težko, da bi lahko nastopil na junijski dirki po Sloveniji, ki je bila vedno eden izmed glavnih ciljev sezone. Upam že, a lahko se zgodi, da bom moral izpustiti celotno sezono. Toda o tem zdaj ne morem in ne želim govoriti," noče napovedovati časa vrnitve.

Nose na kolesu ni bil že od nesreče, ko si je pri padcu na treningu poškodoval medenico, ključnico in nekaj reber, prvi korak k vrnitvi pa je bila predstavitev njegove ekipe, na kateri si je že oblekel dres. Tako kot devet njegovih moštvenih kolegov. "Vsi mi upamo, da bo Tomaž čim prej z nami, do takrat bomo morali tekmovati brez njega. Imamo le devet kolesarjev, toda menim, da to kljub napornemu programu to ne bi smelo biti problem. Menim, da so prav vsi dobri, zato imam že zdaj težave, koga uvrstiti v ekipo šestih kolesarjev. Vsi si želijo dirkati, tako da mi je žal, da moram koga postiti doma," je dejal novi športni direktor novomeškega kluba Boštjan Mervar, ki je na tem mestu zamenjal legendarnega Milana Eržena.

Mugerli trenutno najboljši
Ekipa bo poskušala spet nadaljevati trend napredka, želijo vsaj ponoviti, če ne izboljšati lanskih rezultatov, ki so bili odlični. Na svetovnem prvenstvu so v ekipnem kronometru zasedli 20. mesto, na lestvici Evropa toura pa so bili šesti. Da pri tem mislijo resno, kažejo že prvi rezultati, s pomočjo ekipe na začetku sezone blesti predvsem Matej Mugerli. "Trenutno je on naš najboljši kolesar, zato je taktika prilagojena njemu. Čez mesec pa bo mogoče nekomu drugemu," meni Mervar, ki poleti predvsem računa na Radoslava Rogino, Hrvat bo spet napadel zmago na slovenski pentlji.

Za Adrio bodo letos poleg Mugerlija, Rogine in Noseta vozili še državni prvak v kronometru Klemen Štimulak, Kristjan Fajt, Aljaž Hočevar, Bruno Maltar, Primož Roglič, novinca pa prihajata iz novomeških mladinskih vrst, to sta David Per in Domen Novak.

Adria Mobil predstavila moštvo za novo sezono