Chris Froome je lani v velikem slogu dobil 100. Dirko po Franciji. Foto: EPA
Chris Froome je lani v velikem slogu dobil 100. Dirko po Franciji. Foto: EPA

Wiggins je še na začetku leta trdil, da želi letos zmagati na Dirki po Italiji ter nato še na Dirki po Franciji. A iz teh velikopoteznih načrtov ni bilo nič, saj so se v ekipi Sky odločili, da bodo prednost dali Froomu, ki bo njihov glavni favorit za zmago na Touru.

Froomov prvi pomočnik bo Avstralec Richie Porte, v moštvu pa bodo za skupno zmagoslavje v Keniji rojenega Britanca garali še Geraint Thomas, Španci Mikel Nieve, David Lopez in Xabier Zandio, Avstrijec Bernhard Eisel, Belorus Vasil Kirjienka in Američan Danny Pate. Zanimivo je, da je med devetimi člani Skyja le Thomas rojen na Britanskem otočju.

Wiggins je postal skupni zmagovalec Dirke po Franciji leta 2012, istega leta je na domačih olimpijskih igrah v Londonu postal tudi zmagovalec vožnje na čas.

Zelo verjetno Wiggins zapušča Sky
Wiggins, ki je po padcu odstopil z Dirke po Švici, bo namesto na Touru julija pedala vrtel na igrah Commonwealtha v Glasgowu. "Gre za zelo težko odločitev. Bil je velik šampion in še vedno je velik šampion. Vendar pa je moja naloga takšna, da moram izbrati moštvo, ki bo zmagalo," je odločitev pojasnil Brailsford. S tem je še okrepil ugibanja otoških medijev, da bo Wiggins, ki je v boju za prevlado s Froomom potegnil kratko, češ da ne potrebujejo dveh kapetanov, zapustil moštvo.

Dirka po Franciji se bo začela 5. julija s prologom v Leedsu. Vse etape bo mogoče spremljati v prenosu na TV Slovenija 2 in na MMC-ju.