V Češči vasi so se lotili prenove velodroma, ki bo postal večnamenski objekt. Foto: EPA
V Češči vasi so se lotili prenove velodroma, ki bo postal večnamenski objekt. Foto: EPA

Naložba naj bi bila vredna od 12 do 13 milijonov evrov, Mestna občina Novo mesto, Kolesarski klub Adria Mobil in Atletski klub Krka pa si želijo omenjeni podvig izpeljati s pomočjo javno-zasebnega partnerstva.

Poleg kolesarske tudi atletska steza
Športna dvorana je po besedah arhitekta Marjana Zupanca zasnovana na obstoječi kolesarski stezi in tribunskih objektih ter novozgrajeni atletski stezi, vse skupaj pa naj bi prekrili z lahko jekleno konstrukcijo in tehnomembrano oziroma termoizolativnim materialom. Gradnjo bodo razdelili v tri faze.

Začetek gradnje v drugi polovici 2011
Po besedah novomeškega župana Alojzija Muhiča so z izdelavo dokumentacije za pridobitev gradbenega dovoljenja vsi pogoji zanj izpolnjeni. Vlogo so prejšnji teden oddali, dovoljenje pa naj bi dobili najpozneje v začetku prihodnjega leta. Gradbeno dovoljenje je tudi pogoj, da izvajalci projekta pridejo do denarja za njegovo izvedbo, je dodal. Gradnja naj bi se v najboljšem primeru začela v drugi polovici prihodnjega leta.

Prostora za 4.800 gledalcev
Dvorana bi sprejela 3.200 gledalcev, z dodatnimi tribunami pa bi se kapaciteta razširila na 4.800 gledalcev. To bi bilo dovolj tudi za organizacijo evropskega prvenstva v košarki 2013, za katerega se Slovenija še vedno bori. Po načrtih KZS-ja bi prvenstvo gostili tudi v Novem mestu. Podoben objekt kot v Češči vasi bodo za potrebe evropskega prvenstva v košarki uporabili tudi v Litvi, ki je gostiteljica prihodnje leto.